100-åringen har hatt samme rutine siden 1983: Nå forteller han hemmeligheten bak sitt lange liv

14/12/2022 07:20

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Les Savino fra Hannover, Pennsylvania, fylte 100 år i august, men han viser ingen tegn til at han ikke ville komme seg til 101.

Savino har hatt samme treningsrutine siden 1983, og mengden daglig mosjon han får er mye mer enn den gjennomsnittlige personen.

Les forteller at det er fem ukentlige besøk på treningssenteret som har holdt ham i live så lenge.

Ikke bare holder Savino øye med hva han spiser og drikker, men han tilbringer tre timer på treningsstudioet hver dag, fra mandag til fredag, og kjører seg til Hannover-området hver morgen.

Savino trener mellom 7:30 og 10:30 og har gjort det siden 1983.

– Jeg vil ikke gå lenger nå som jeg er 100, men jeg går fortsatt. Jeg vet at det er nødvendig hvis jeg vil nyte livet. De fleste på 100 nyter ikke lenger livet. Dagene mine er like normale som da jeg var 30. Det er det Les sier, ifølge Unilad.

"Trening er mye bedre enn medisin ... Mange lever bare av piller, men det gjør ikke jeg. Jeg tar piller for høyt blodtrykk, og det er det."

Når det gjelder Savinos spesifikke trening, på mandager, onsdager og fredager, vil han bygge sin styrke ved å løfte vekter. Han bruker imponerende totalt 15 forskjellige vektmaskiner og slår ut 45 repetisjoner på hver, og legger opp til 675 repetisjoner per treningsøkt.

Så, på tirsdager og torsdager, fokuserer Savino på kardio og vil ikke bare sykle 14 kilometer, men også ta 3,2 kilometer på tredemøllen.

Savino påpekte også at begge hans italienske foreldre hadde gode gener, med moren og faren som døde i en alder av henholdsvis 89 og 84 år.