11 år gammel gutt tok sitt eget liv: Nå advarer foreldre mot internettfenomen

19/10/2020 00:21

Emma

Utland
En 11 år gammel gutt døde nylig, og politiet frykter selvmordet kan knyttes til en viral trend.

Den lille italienske gutten tok livet av seg i sitt hjem i Napoli natt til onsdag. Før han døde, sendte han flere meldinger til sine foreldre. La Republicca skriver det ifølge norsk TV 2.

"Jeg elsker deg, mamma og pappa. Nå må jeg følge mannen inn i schwarzwald. Jeg har ikke mer tid. Tilgi meg."

Gutten var en glad og frisk ung fyr med mange venner, og derfor kommer den tragiske hendelsen også som et sjokk. Foreldrene frykter at han ble presset til å gjøre det.

Viral trend

Akkurat nå sirkulerer en såkalt "Jonathan Galindo Challenge" på sosiale medier. Ifølge TV 2 ba Galindo-karakteren angivelig barn og unge om å utføre en rekke skumle og skumle oppgaver før han til slutt ble beordret til å ta livet av seg.

Galindo-karakteren, en blanding av hund og menneske, ble skapt av Samuel Canini i 2012. Den har en svart nese, store tenner og lange, mørke ører. Men Caninis karakter har ingen forbindelse til Galindo-utfordringen, og han aner ikke hvem som driver det som skjer på sosiale medier akkurat nå.

Italiensk politi etterforsker nå den avdøde guttens sosiale medier og mobiltelefon for å finne ut om "mannen i schwarzwald" er en referanse til den fiktive karakteren "Jonathan Galindo".

Det har blitt sett før

Dette er ikke første gang at slike farlige trender påvirker barn og unge på sosiale medier.

I 2017, ifølge BBC,rapporterte familienat deres 15 år gamle sønn tok livet av seg etter en "Blue Whale" utfordring der han plasserte telefonen på en sko og livestreamet sitt selvmord. Samme år begikk en 16 år gammel jente, ifølge CNN- selvmord etter å ha hengt seg - som ogsåble påvirket av Blue Whale Challenge.

I 2018 var det den såkalte "Momo Challenge" som gikk viralt. Her ble unge mennesker skremt av den fiktive karakteren 'Momo'. I utfordringen ringte karakteren opp og truet barn og unge. Hvis de ikke fulgte ordene om å skade andre mennesker eller dyr, så ville det bli utsatt for forbannelser.