12-åring lokket inn i skogen av 15-åring: Kom aldri ut derfra igjen

12/07/2022 11:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 12 år gammel gutt ble lokket inn i en skog av en 15 år gammel gutt. Bare en av dem kom ut av skogen igjen.

En 15 år gammel gutt er funnet skyldig i å ha drept en 12 år gammel gutt. Han knivstakk ham brutalt i hjel i desember 2020 etter å ha lokket ham inn i en skog i Boston, Lincolnshire, England.

I retten ble det forklart at de to unge guttene hadde avtalt å møtes med det formål å utveksle narkotika. I den forbindelse hadde den 12 år gamle gutten med seg en kniv, som endte opp med å bli vendt mot seg selv.

Tidligere i saken har det imidlertid blitt fortalt i retten at de to guttene hadde sagt ja til å møtes, etter å ha skrevet sammen på Facebook. På samme måte ble det forklart at det 12 år gamle offeret betraktet den eldre gutten som sin venn.

Ifølge engelske medier ble 12 år gamle Roberts utsatt for et «barbarisk» og «brutalt langt angrep». Etter angrepet ble han etterlatt i skogen, hvor liket hans ble funnet klokken 10 dagen etter.

Deretter er det funnet at den 12 år gamle gutten ble stukket gjentatte ganger i både nakke, bryst, mage og hode. Den 15 år gamle gutten knivstakk offeret med en slik voldsomhet og brutalitet at knivbladet brakk og forble i offerets skalle.

Videre har det kommet frem i retten at den unge gjerningsmannen til og med prøvde å amputere offerets hånd.

Den 15 år gamle gjerningsmannen skal angivelig ha sendt meldinger til en rekke venner på Facebook. I disse meldingene innrømmet han «at noe gikk galt» og at «det var ikke ment å skje på den måten».

Til tross for dette ville han imidlertid ikke erklære seg skyldig i drap i retten. Imidlertid hevdet han i retten at Roberts hadde tatt med seg en kniv som han prøvde å knivstikke ham med, hvoretter han «mistet kontrollen» og myrdet den 12 år gamle gutten.

Retten så det imidlertid ikke slik, og de avviste derfor hans forklaring. I stedet konkluderte de med at 15-åringen var «motivert av sinne og ønsket å straffe den nå avdøde mer enn at han mistet selvkontroll».

Rettssaken strakte seg over tre uker. Det kom også frem at den tiltalte gjerningsmannen hadde en samling kniver på soverommet sitt. I tillegg ble han også kastet ut av skolen etter å ha båret kniv.

Tenåringen vil ikke erkjenne seg skyldig i drap, men erkjenner dog uaktsomt manndrap.