14 år gammel gutt dør i fritt fall-ulykke i fornøyelsespark

28/03/2022 08:16

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forskrekkede vitner var vitne til at en bare 14 år gammel gutt falt i døden i en fornøyelsespark.

Skremmende videoopptak viser øyeblikket da en ung gutt faller i døden i en fornøyelsespark. Like etter dukket det opp en ambulanse som tok gutten til sykehuset.

Det er senere bekreftet at den 14 år gamle gutten døde av skadene. 

Det skriver Daily Star.

Politi og nødetater rykket ut til en melding på ICON Park i Orland i Florida torsdag kveld. Turen gutten falt fra er den høyeste av sitt slag i verden, sier parken på sine nettsider.

Selv om dette heldigvis ikke skjer ofte, er det dessverre ikke første gang at fornøyelsesparken i USA har vært involvert i en ulykke som endte i et dødelig utfall.

I fjor ble 47 år gamle Dawn Jankovic funnet bevisstløs ved siden av sin 17 år gamle sønn i karusellen The Voyage, som er basert på Holiday World &Splashin' Safari, som ligger i Santa Claus, Indiana.

Kvinnen ble behandlet på stedet og ble deretter fraktet til sykehus med ambulanse. Her ble hun dessverre erklært død.

En obduksjon avslørte senere at dødsfallet var forårsaket av en kombinasjon av alvorlig indre blødninger, som kom av de store kreftene i turen og det faktum at en arterie ble revet.

– Det var bare en reaksjon kroppen hennes hadde fra å kjøre turen. Det hadde ingenting å gjøre med en funksjonsfeil eller noe, når det gjelder sikkerhet og den slags, sier rettsmedisineren.

"Det hadde ingenting å gjøre med selve turen, men det var i utgangspunktet bare kraften," la han til.

Også i Australia har ulykker i fornøyelsesparker ført til dødsfall. For fem år siden ble en gruppe voksne knust i hjel da vognen deres kjørte inn i en annen og veltet på sin side.

Ulykken førte til at Kate Goodchild, Luke Dorsett, Roozbeh Araghi og Cindy Low mistet livet. To barn overlevde mirakuløst den dødelige hendelsen som skjedde i Dreamworld Australia i Thunder Rapids-turen.

Etter en fire år lang etterforskning ble Ardent Leisure, som eier fornøyelsesparken, bøtelagt med to millioner pund for den forferdelige ulykken.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.