16-årig jente funnet hengt på skoletoalett - nå har den sørgelige årsaken kommet frem i lyset

18/07/2017 13:45

Anniken Hauge

Utland
En 16 år gammel jente ble i fjor funnet død på skoletoalettet. Senere har etterforskningen vist at den unge jenta hadde blitt utsatt for sterk mobbing, hvilket til slutt førte til at hun begikk selvmord.

- Idiotiske polakk! 

For 16-årige Dagmara Przybysz var hver skoledag i England full av mobbing og stygge tilrop, som til slutt ble for mye for henne. Den polske familien hadde flyttet til England da jenta var liten.

Til foreldrenes og skolens store sjokk, ble den utad fornøyde jenta funnet død på skolens jentedo 17. mai i fjor. Hun hadde hengt seg, skriver britiske Mirror

En påfølgende undersøkelse av omstendighetene rundt jentas død, viser at hun hadde store problemer med en eller flere elever, som ved flere anledninger omtalte henne som en ‘dum polakk’, på privatskolen Pool Academy i byen Cornwall i England.  

Dagen før jentas tragiske selvmord, ringte hun til faren sin og klaget over at hun hadde slått seg i en gymtime.

 

I retten kunne jentas onkel Tomasz Dobek fortelle at jenta hadde blitt mobbet i en gymtime, hvor en gjeng jenter hadde ledd av henne. Hun hadde derfor blitt så sur på dem at hun hadde slått hånden sin mot veggen og kommet til skade.

Dagen etter hadde den unge jenta igjen ringt til onkelen sin, og gråtende hadde hun fortalt ham at hun var hjemme hos kjærestens bestemor og hadde tatt masse piller. 

Dagmara Przybysz var en dyktig elev på skolen, men hun ble utsatt for mobbing av klassekameratene sine. Foto: Facebook

Det fikk straks den bekymrede onkelen til å slå alarm og ringe til foreldrene. De dro deretter for å hente datteren sin. 

- Hun ville ikke forteller meg, hvorfor hun var opprørt. Senere fortalte hun meg at hun hadde problemer på skolen som jeg ikke ville forstå, sa faren Jedrzej Przybysz i retten. 

Faren kunne hverken se at jenta var påvirket av piller eller alkohol, så han sa at de skulle snakke ordentlig sammen når han kom hjem igjen fra jobb.  

Men denne samtalen rakk ikke den bekymrede faren å ha.

Da han senere satt i bilen utenfor skolen Pool Academy, ringte plutselig telefonen hans mens han ventet på at  Dagmara Przybysz skulle komme ut.

Den 16-årige jenta ble rost av lærerne for sitt engasjement på skolen, hvor hun spilte fotball etter skolen. Foto: Facebook

Det var kona hans som måtte fortelle at politiet hadde vært hjemme hos dem, og at datteren deres var død. Og akkurat da raste foreldrenes verden sammen. 

Familien er overbeviste om at mobbing og erting fra én eller flere elever på skolen har vært en medvirkende årsak til at datteren deres tok sitt eget liv.

 

- Der var disse jentene som gikk bort til Dagmara i gangen og sa stygge ting til henne. Jeg vet ikke hvem de er, og jeg vet ikke om de er rasister, men de brukte navn som ‘idiotiske polakk’, fortalte moren Ewelina Przybysz i retten. 

Familien bor i den britiske byen Redruth, og som polske tilflyttere har de lært seg engelsk fort. Dagmara Przybysz ble også rost av lærerne sine for engasjementet hun hadde på skolen, hvor hun blant annet spilte fotball når skoledagen var over.

Undersøkelsen vedrørende jentas selvmord fortsetter de neste dagene. 

Har du selvmordstanker? Kontakt Mental Helses døgnåpne telefon eller chat HER