16-åring mobbet klassekamerat med kreft: Da tar 16-åringens far en voldsom avgjørelse

15/09/2022 12:58

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
16-åringen fikk to muligheter av faren etter at hun mobbet en kreftrammet skolekamerat.

Mannen som delte sin historie på Reddits diskusjonsforum har utløst en debatt den siste uken. Han valgte å straffe datterens handlinger ved å barbere av seg alle årene.

De fleste foreldre er nok enige om at barn og unge skal få en slags konsekvenser. De må lære at hvis de bryter reglene eller oppfører seg dårlig, vil det få konsekvenser. Det er imidlertid stor variasjon i hvor mye eller hvor alvorlige konsekvenser foreldre bruker.

Heldigvis lever vi i en annen tid, og foreldrestilen er annerledes. Men for en 16-åring vil det å miste alt håret sannsynligvis føles som verdens verste straff.

Den 16 år gamle jenta begynte å mobbe en medstudent på skolen som hadde kreft. Hun mobbet henne fordi hun hadde mistet alt håret som følge av kreftbehandling.

I et innlegg på diskusjonsforumet Reddit sier faren at han ble rasende da han fant ut at datteren hans mobbet. Hun plaget den kreftrammede jenta ved blant annet å trekke av parykken. 

Det skriver Sosialnytt.

Faren ville ikke høre på unnskyldninger. Han ga datteren to muligheter som straff. Enten måtte hun klare seg uten all elektronikk (telefon, nettbrett, datamaskin) i en lengre periode, eller så måtte hun barbere av seg alt håret.

Jenta valgte å barbere seg.

De aller fleste som har uttalt seg om saken på sosiale medier mener at faren gikk for langt med sine konsekvenser. Han skriver selv:

"Jeg kom opp med denne straffen fordi jeg følte at datteren min viste fryktelig liten empati mot jenta hun mobbet."

Selv mistet han sin mor, som døde av brystkreft da han var 20 år gammel. Noe datteren er fullt klar over.