17 år gamle Anny med oppfordring til bilister

16/09/2021 09:18

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Antall ulykker har for tiden økt betydelig, noe som har fått 17 år gamle Anny til å komme med en oppfordring.

Det er flere og flere ulykker der sjåfører kolliderer med A-traktorer. Rödeby er ikke noe unntak, noe 17 år gamle Anny Westlund har fått nok av, og derfor sier hun nå fra.

Med innlegget sitt på Facebook prøver hun å brøle til alle de uoppmerksomme trafikantene.

«Jeg ber om at du som voksen legger fra deg telefonen når du kjører og holder øynene på veien!», skriver hun i innlegget.

Annys varsel er mottatt med både ris og ros, blant annet fra de som mener ulykkene ikke skjer utelukkende av bilister som har øynene festet på telefonen i stedet for veien.

De påpeker blant annet at en veistrekning som har vært stedet for to ulykker øker risikoen for ulykker, ettersom fartsgrensen øker fra 40 km/t til 100 km/t.

Det har også vært markert flere A-traktorer de siste årene, inkludert unge som velger disse kjøretøyene som deres foretrukne transportmiddel.

Vil se forbud

Men etter hvert som du ser flere og flere av dem, ser man også flere og flere ulykker.

Skåne Politiet mener at den type bil bør forbys.

”I betraktning av resultatet og manipulasjonen vi kan avsløre, vil jeg gjerne se et forbud mot den type kjøretøy», sier han til Dagens Nyheter– oglegger til:

"Vi må ta tak i dette nå, ellers vil det avspore helt."

Politiet er imidlertid ikke alene om å være bekymret, da Anny Westlund er i samme båt, noe som også gjenspeiles i innlegget hennes på Facebook, der hun uttrykker sinne og frustrasjon over at ulykkene skjer igjen og igjen.

"En annen gang var det ikke meningen at samme sted skulle skje? Det ville ikke engang skje første gang. Å bli truffet bakfra i full fart er sannsynligvis det siste du ønsker, både som bilist og traktorfører. Jeg ber dere virkelig voksne om å legge fra dere mobilen mens dere kjører, og HOLD ØYE MED VEIEN! Det er egentlig ikke ok at voksne ikke har lært å oppføre seg i trafikken! ," skriver hun i innlegget, og legger til:

– Vi vil ikke ha flere ungdommer eller noen andre i ambulanse på vei til sykehuset fordi noen ikke har tatt tilsyn. Det kan være deg eller noen andre du bryr deg om neste gang, så ta det med ro i trafikken. Ikke stress, det kan handle om liv eller død!