19-årig jente har tatt sitt eget liv: Ble tvunget til å gifte seg med voldtektsmannen sin

27/10/2016

Anniken Hauge

Utland
En tenåringsjente har tatt sitt eget liv etter å ha vært gift i syv måneder med mannen som voldtok henne.

Den daglige fysiske og psykiske torturen ble langsomt for mye for en 19 år gammel indisk kvinne, som for syv måneder siden ble gift med den mannen som angivelig hadde voldtatt hende siden før vielsen.

Den unge kvinnen fra Haryana i den nordlige delen av India, så ikke noen annen utvei enn å ta sitt eget liv tidligere denne uken, skriver Independent. 

 

Både offerets mor og det lokale politiet hevder at hun levde i et voldelig ekteskap med mannen som hadde voldtatt henne før de ble gift. Etter voldtekten ble hun tvunget til å gifte seg med ham.

- Hun ble utsatt for fysisk og psykisk tortur, forteller politimannen Sunil Kumar til Times of India. 

Det var et lokalt selvstyre bestående av eldre tenåringer i en landsby, som bestemte at hun skulle gifte seg med mannen som hadde voldtatt henne.

Da ekteskapet ble inngått, betydde det samtidig at voldtektsmannen ikke kunne stilles til ansvar for forbrytelsen sin. Vielsen gjorde i stedet voldtektsmannen fri for alle anklager, og det unge offeret ble hans eiendom.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.