2 år gammel gutts øye svulmer opp til fordoblet størrelse: Nå advarer mammaen andre

15/10/2020 22:08

Emma Sletta

Utland
En normal hverdagssituasjon kostet nesten hennes lille sønn Baylor syn.

"Vel, da lærte jeg en ting. Og jeg har grublet på det i noen måneder fordi bildene er så voldelige at jeg ikke var sikker på at noen ville se dette, men etter å ha hatt tid til å vurdere det, har jeg kommet til den konklusjonen at jeg ville ha vist det, og andre mennesker burde også vite det. Men som sagt, det er urovekkende, du blir advart."

Slik starter Eden Strong sitt innlegg på Facebook, der hun sier at en vanlig hverdagssituasjon nesten hadde kostet hennes lille sønn Baylor synet.

Som så mange foreldre brukte Eden fargerike badetener og andre leker for å overtale sin lille sønn om at det var på tide å ta et bad. En dag, da barnevakten hadde hatt Baylor i dusjen, fortalte hun meg etterpå at han hadde sprayet seg i øyet med noen av lekene. Selv om øyet var litt rødt, tenkte ikke Eden på det og slo det med det faktum at det sannsynligvis bare var irritasjon.

Men det viste seg at bade leketøyet ikke var fullt så ufarlig som hun trodde.

Hovnet opp og ble rød

Plutselig oppdaget Eden Strong at Baylors eneste øye hadde vokst til å doble seg i størrelse. Samtidig var øyet veldig rødt. Fargen begynte raskt å spre seg nedover guttens kinn, og så ble moren først redd, sier hun.

"Øyet hans var så hovent at den hvite delen bulet ut mellom øyelokkene og hans iris ble uskarpt. Han følte seg varm å ta på, og da jeg tok temperaturen hans, viste det seg at han hadde en rasende feber," skriver Eden, som kommer fra den amerikanske byen Chicago.

Nær å miste synet

Da de kom til sykehuset, fortalte legene henne at Baylor var nær ved å ha mistet synet. Heldigvis gikk det ikke så galt. På en stund helbredet lille Baylors øye. Han rømte med en skrekk i livet, men synet. Legene var også i stand til å fortelle deg hva som forårsaket smittsommeon.

"Jeg visste at bad leketøy kunne fylles med vann, jeg har sett bilder der mødre har kuttet dem opp og oppdaget en stor mengde sopp inne. Så jeg har alltid presset dem tomme for vann etter hvert bad, renset dem ukentlig og holdt dem regelmessig opp mot lyset for å lete etter sopp," skriver hun, og fortsetter:

"Men jeg visste ikke at fordi de aldri får 100 prosent tørr inne, kan det være bakterier på innsiden."

Det var disse bakteriene som forårsaket hendelsen, og det får Eden til å advare andre foreldre.

"KAST DEM UT! Du kan ikke rense dem, du kan bare ikke. Jeg har ingen bilder av musty badeleker fordi det aldri var noe synlig å ta et bilde av," avslutter hun innlegget sitt, før hun oppfordrer andre til å dele innlegget, slik at meldingen vil nå flere mennesker.