20 år gammel kvinne opprettet 30 falske Instagram-profiler for å få uskyldig ekskjæreste fengslet

14/01/2022 13:26

Emma Sletta

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En 20 år gammel kvinne prøvde å få sin uskyldige ekskjæreste fengslet. Dog er det henne som har endt opp med å bli satt bak lås og slå.

Courtney Ireland-Ainsworth, 20, har siktet 22 år gamle Louis Jolly for trakassering og trusler om å knivstikke henne med kniv. Det skriver The Sun.

De alvorlige anklagene førte til at den 22 år gamle mannen slet med sin psykiske helse da han ble etterforsket av politiet i fire måneder.

Hun anmeldte ham til politiet hele ti ganger, noe som resulterte i at Louis ble arrestert seks år senere. Totalt tilbrakte han mer enn 80 timer i politiets varetekt.

Courtney forklarte til politiet at ekskjæresten hadde bombardert henne med «forferdelige» meldinger etter at de slo opp og truet henne med: «Hun får en jævla kniv i brystet».

Louis ble siktet og arresteret for overfall og stalking. I tillegg var han også utstyrt med en elektronisk enhet for å sikre at han fulgte en portforbud. Ikke bare det, han mistet jobben også.

Han sa at paret var sammen i to år, men skilte lag på «fine vilkår» i oktober 2019.

Etterpå begynte Courtney sine «bevisste og ondsinnede løgner». Dette skal ha skjedd da hun begynte å se sin nye kjæreste, Declan Rice.

Aktor Paul Blasbery sa at hun hadde ringt politiet flere ganger mellom 15. Juli og 13. Desember 2020. I tillegg hadde hun gitt skjermbilder av meldinger og navn på Instagram-kontoer som hun oppdro Louis sto bak.

Courtney anklaget ham til og med for brudd på portforbudet, som varte mellom 19.00 og 07.00 daglig.

Men da politiet innhentet data fra Facebook, som eier Instagram, ble det klart at minst 17 av Instagram-kontoene som ble brukt, ble opprettet med Courtneys e-postadresser og IP-adresser koblet til hjemmet og mobiltelefonen hennes.

Louis prøvde å overbevise politiet om at han var uskyldig i alle tilfeller der han ble avhørt av politiet. Anklagene mot ham ble imidlertid bare henlagt da Courtney tilsto det hun hadde gjort.

"På mitt laveste punkt følte jeg at livet ikke var verdt å leve, og tenkte for meg selv at det var bedre å dø," sa Louis.

Da Courtney gråt i retten, fortalte dommer Ian Harris henne: "Du skapte et helt fiktivt, men overfladisk troverdig nett av giftig svindel i over fem måneder."

Han sa også at alle hennes påstander var usanne og hadde en 'helt forferdelig effekt' på offeret.

Courtney endte opp med å bli dømt til 10 måneders fengsel. I tillegg fikk hun også innvilget 10 års besøksforbud.