2000 år gammelt voksent leketøy funnet på det merkeligste stedet

09/11/2021

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Sjeldne bilder har blitt utgitt av det som antas å være noen av verdens eldste voksenleker.

De to laget av bronse dateres til å stame tilbake fra mere enn 2000 år tilbake til Han-dynastiet i Kina. 

Det skriver Daily Mail.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Privatfoto

Leketøyet ble funnet i en grav i Kina som tilhørte kinesiske kongelige og aristokrater i det som nå er Jiangsu-provinsen i Kina, som ligger i nærheten av Shanghai.

En av de to gjenstandene har en metallring festet. Den ble gravd ut av en aristokrats grav i 2012 av arkeologer og har siden vært på museet i Yizheng. Den andre gjenstanden ble funnet i 2009 og tilhørte angivelig en kinesisk keiserlig familie. Ingen av de to lekene har noen gang blitt vist offentlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Privatfoto

Voksen leketøyet var utstilt på Asian Art Museum i San Francisco sammen med mer enn 160 andre Han Dynasty gjenstander.

"Denne utstillingen understreker hvor knyttet vi egentlig er til fortiden, at vi deler de samme lidenskapene på tvers av tid og kultur," sier utstillingens skaper Zhang Fan.

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.