22 år gamle Elisabeth overfalt av unge menn: Skjørtet hennes var ‘for kort’

30/03/2022 09:17

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Elisabeth ble overfalt på en åpen gate av en gruppe unge menn fordi skjørtet hennes var ‘for kort’. Nå står hun frem med et viktig budskap.

Tidlig på ettermiddagen hadde 22 år gamle Elisabeth nådd broen som går over kanalen med mediebibliotekets store bygning i franske Strasbourg.

Hun var til fots og hadde på seg et kort, rødt skjørt. Det neste som skjedde kommer fra hennes egen uttalelse til politiet, samt en rekke franske medier, inkludert France Bleu, RTL, BFMTV, France 3 og DNA.

På vei til broen møter hun tre menn som går mot henne.

"Se på den tispa i et skjørt," utbrøt en av dem.

Dette fikk Elisabeth til å se opp fra telefonen sin og si: "Unnskyld meg?"

Som et resultat ble en av mennene aggressiv og reagerte voldsomt.

«Hold kjeft, kjerring. Ikke svar tilbake og senk blikket,» sa han, ifølge Elisabeth.

Svaret hennes hadde tydeligvis provosert mennene sterkt, for før hun visste ordet av det, hadde to av dem grepet armen hennes mens den tredje sparket henne i ansiktet og traff høyre øye.

Ingen prøvde å hjelpe

Ifølge Elisabeth var det rundt 15 personer til stede under angrepet.

– Ingen reagerte, verken under eller etter. Det skjedde så fort at ingen ropte eller ringte politiet, ikke engang meg. Men det som opprører meg er at ingen kom bort til meg etterpå, sier hun til BFMTV.

Etter angrepet var mennene raske til å stikke av. De forlot den 22 år gamle kvinnen med et blått øye, men ingen alvorlige fysiske skader.

Hun har anmeldt saken til det lokale politiet, som har åpnet etterforskning. Dagen etter angrepet tok hun igjen sitt røde skjørt og gikk ut blant folk.

«Det er sommer og det er varmt og jeg tar ikke på meg bukser. Et skjørt er verken vulgært eller dårlig,» sier hun til RTL.

I tillegg valgte hun å legge ut bilder av skadene sine på sosiale medier. Hun gjorde dette med et ønske om å belyse problemet med at kvinner ikke kunne gå i fred i Strasbourg.

– Vi må snakke om det. Det skjer ikke daglig, og det er ikke hvert sekund, men det skjer om og om igjen. Vi må snakke om det slik at folk begynner å forstå slik at fremtidige generasjoner forstår at det er en fare utenfor, sier hun.