23 år gamle Claes hoppet inn i brennende bygning for å redde 85 år gammel kvinne

02/08/2021 09:17

Emma Sletta

Utland
Da det brøt ut brann i et leilighetskompleks, nølte ikke Claes med å løpe inn og redde en 85 år gammel kvinne.

Claes Tidebro og hans to venner satt på en terrasse i det sentrale Northern Paint i Sverige, da de plutselig så en sky av røyk.

De oppdaget snart at det var en røyk som var betydelig kraftigere enn det hadde vært fra en vanlig skorstein. Derfor skjønte de tre vennene raskt at noe alvorlig hadde skjedd.

Det skriver P4 Västerbotten.

– Vi løp dit, og da vi ankom var det en fullt utviklet brann i det meste av huset. Hele øverste etasje og halve første etasje brant, sier Claes til Newsner.

Vennene prøvde å se om det var noen igjen i huset, men det var vanskelig å se noe. Claes forklarer også at det var enormt varmt, og derfor var det vanskelig å komme nær.

Når de står foran den brennende bygningen, kommer en kvinne opp til Claes og forteller ham at hun tror det er noen igjen i en av leilighetene.

Etter å ha formidlet dette budskapet, nølte claes ikke et sekund med å gripe inn. På den annen side løp han inn i bygningen og fant den aktuelle leiligheten. Han kunne hoppe på balkongen, hvor han kunne snike seg inn gjennom en dør som var ajar.

– Røyken hadde allerede begynt å komme inn i leiligheten, og det var utrolig varmt. Men hun hadde ikke forstått at det var brann, så jeg prøvde raskt å forklare det for henne, sier Claes.

Da han overbeviste kvinnen om at det faktisk var brann i bygningen, fikk han kvinnen ut på balkongen, hvor han ba om hjelp. Med en gang løp vennene hans bort for å hjelpe.

Etter å ha hjulpet kvinnen ned fra balkongen, løp han inn i leiligheten for å se om noen andre var igjen. Han kunne ikke finne noen, så han skyndte seg ut igjen.

Claes sier at han ikke vurderte å sette seg selv i fare ved å løpe inn i den brennende bygningen.

– Det var rent instinkt. Jeg tenkte ikke så mye på det. Det er nok først nå i ettertid at man har begynt å reflektere litt over hva som kunne ha skjedd, sier Claes.

I dag går det bra med kvinnen han og vennene hennes reddet fra brannen. Claes og vennene hans har blitt rost for sin heroiske innsats, blant annet av barnebarnet til den 85 år gamle kvinnen.

– En stor takk til Oskar Olsson og Claes Tidebro for at de reddet bestemoren vår fra brannen i går. Vi er veldig takknemlige», skrev barnebarnet Emelie på Facebook.