24 år gamle Tom ble funnet naken på sjøen: Hadde tilbrakt 15 måneder alene i en robåt

11/10/2023 16:00

Sofie Hansen

Utland
Foto: Tomrobinsonboats.com
Foto: Tomrobinsonboats.com
Ting endte ikke som håpet for 24 år gamle Tom Robinson.

Forrige uke var det svært dramatisk for 24 år gamle Tom Robinson fra Australia da båten hans kantret midt i Stillehavet, melder flere internasjonale medier, inkludert BBC.

Robinson var alene da robåten hans ble truffet av en stor bølge og veltet. Han klarte å klamre seg til båten som lå opp ned i vannet.

Grunnen til at australieren var alene på sjøen var fordi han håpet å bli den yngste personen i verden til å ro over Stillehavet. Han la ut på rekordforsøket da han forlot Peru i juli i fjor.

Funnet naken

Torsdag skal Robinson ha blitt oppdaget av et fransk fly, sittende på toppen av båten hans, uten klær. Han var da hundre nautiske mil sørvest for kysten av øynasjonen Vanuatu.

Tidlig fredag ​​kom cruiseskipet Pacific Explorer til unnsetning og fikk Robinson trygt på dekk.

Han skriver på sin egen nettside at han fikk kastet en taustige fra cruiseskipet, som han klatret opp. 24-åringen skal ha vært dehydrert og kraftig solbrent da han ble reddet.

Robinson var ellers ved god helse, melder The Independent.

Drømmen ble knust

Reisen fra Vanuatu til Australia var den siste etappen av Robinsons etappe, på en reise som allerede hadde vart i 15 måneder. Han hadde håpet å ankomme byen Cairns i Australia med robåten sin innen desember, men det ble det ikke.

Cruiseskipet som hentet Robinson ender sin reise i Auckland, New Zealand. Derfra skal Robinson flys hjem til Brisbane.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.