25 år gammel mor forlot landet for å slutte seg til IS: Det kom hun fort til å angre på

En 25 år gammel mor bestemte seg for å forlate landet for å slutte seg til IS. Det endte hun opp med å angre på.

En kvinne som forlot sitt hjem med sin sønn for å slutte seg til IS, har blitt arrestert i Tyrkia etter å ha flyktet fra terrororganisasjonen. Nå risikerer hun å bli sendt tilbake til Syria.

25 år gamle Tareena Shakil forlot sitt hjem i Burton-on-Trent, Staffordshire. Da hun dro, forklarte hun for familien at hun dro på ferie i Spania sammen med sønnen.

Les også

Politiet etterlyser person etter T-baneskyting

Dette viste seg imidlertid ikke å være tilfelle i det hele tatt. Til sammenligning forlot hun Storbritannia for å reise til Syria, der hun ønsket å slutte seg til IS. Da hun ulovlig krysset grensen til Raqqa i Syria, sendte hun en tekstmelding til familien sin.

«Først mistenkte ingen noe, men så sa hun at hun var ved grensen til Syria. Hun sendte oss meldinger om at hun skulle dra for sitt nye liv, og at hun hadde blitt radikalisert», forklarte broren Tareem Shakil.

Angivelig satte Tareena opp en Facebook-side der hun skrev at hun var en 'slave til Allah'. Tareenas nye liv som medlem av IS gikk imidlertid ikke helt som planlagt.

Ifølge Tareem sendte hun en sms til sin far, der hun ba om hjelp. Det gjorde hun kort tid etter at hun hadde sluttet seg til terrororganisasjonen.

Vær så snill. Hjelp meg. Jeg gjorde en dum feil. Vær så snill, pappa, vil du ikke komme og hente meg?' skrev hun angivelig til faren sin.

Les også

Problemer med BankId for Telenor-kunder

«Han planla å gå ut dit, men hun flyktet selv. Hun trodde hun heller ville dø mens hun prøvde å komme seg unna», sa Tareem.

Tareena hadde blitt tvunget til å gifte seg med en IS-kriger, så hun flyktet fra organisasjonen, hvoretter hun bare krysset grensen til Tyrkia, skriver Daily Mail.

Tareena holdes nå i den tyrkiske grensebyen Gaziantep. Hennes far har fløyet til byen med sin britiske fødselsattest i et forsøk på å bringe datteren tilbake til Storbritannia.

Å returnere til Storbritannia er imidlertid potensielt ikke et alternativ for Tareena da hun krysset grensen til Syria ulovlig. Derfor har Tyrkia rett til å sende henne tilbake til Syria.

«Tareena har ikke en automatisk rett til å returnere til Storbritannia. Tyrkiske myndigheter kan beslutte å sende henne tilbake til Syria», sier en kilde i Utenriksdepartementet til Daily Mirror.

«Hun kom ulovlig inn i Syria, og den normale handlingen er å sende ulovlige innvandrere tilbake til landet de kommer fra. Det er usannsynlig at hun vil bli sendt til Syria, men det er ikke umulig. De er i frontlinjen av krigen med IS og vil vise sin sympati.»

Les også

Drosjesjåføren varslet politiet da han oppdaget en ekkel stank fra kundens koffert