33 år gammel kvinne døde etter at legene sa at sykdommen "bare var i hodet hennes"

10/09/2023 21:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En kvinne som var anklaget for å ha forfalsket symptomer på en svekkende tilstand, er død 33 år gammel.

Stephanie Aston døde 1. september i sitt hjem i Auckland. Hun hadde blitt en talsmann for pasienter etter at legene ikke tok symptomene hennes på alvor, men i stedet beskyldte dem som psykiske lidelser.

Aston var 25 år gammel da symptomene hennes begynte i oktober 2015. Hun var på det tidspunktet uvitende om at hun hadde arvet EDS.

EDS, eller Ehlers-Danlos syndrom, er en genetisk tilstand som kan forårsake svekkelse av bindevev. Disse fyller en svært viktig funksjon i kroppen, da de støtter hud, blodårer og bein samt større organer.

Symptomer på tilstanden inkluderer ting som løse ledd, unormal arrdannelse og sårheling, og små blodårer. Det kan også føre til hud med en myk, fløyelsmyk tekstur som lett får blåmerker.

Symptomer på tilstanden inkluderer ting som løse ledd, unormal arrdannelse og sårheling, og små blodårer. Det kan også føre til hud med en myk, fløyelsmyk tekstur som lett får blåmerker. Det er skrevet av Unilad .

Astons symptomer inkluderte lett blåmerker, alvorlig migrene, leddlukkinger, magesmerter, jernmangel, besvimelse, takykardi og flere skader.
Hun ble henvist til sykehus, hvor en lege skal ha anklaget henne for å forfalske symptomene.

Som et resultat av disse anklagene ble Aston satt på psykiatrisk hold. Hun ble anklaget for selvskading og måtte gjennom endetarmsundersøkelser.

Aston ble også mistenkt for å ha forfalsket besvimelse, hosteanfall og feber, og det var antydninger om at moren hennes hadde skadet henne fysisk.

Hun sa til New Zealand Herald at det ikke hadde vært grunnlag for psykiatrivakten, og sa til avisen: "Det var ingen evaluering før dette, ingen psykiatrisk konsultasjon, ingenting."

En uttalelse fra Astons familie bekreftet hennes bortgang.

UNILAD har kontaktet Auckland Hospital for kommentar, men har ikke hørt tilbake.