33-åring tjener 345 millioner hver dag: Vil gi bort 99 prosent av pengene

18/10/2017 12:03

Anniken Hauge

Utland
Hver morgen når han åpner øynene, kan Mark Zuckerberg konstatere at han er blitt 345 millioner kroner rikere.

Det er nok en følelse de fleste av oss misunner han litt for, i hvert fall de siste dagene før lønning hvor kontoen er litt ekstra skrapa, og drømmen om de nye skiene eller landeveissykkelen må stå på vent.

Det trenger ikke Mark Zuckerberg noensinne å tenke på.

Ifølge magasinet Forbes nyeste liste over de 400 rikeste i USA, er gründer og CEO i Facebook den fjerde rikeste amerikaneren med en formue på hele 71 milliarder dollar. Det tilsvarer 565 milliarder kroner.

Den 33-årige tobarnsfaren var bare 19 da han lanserte det sosiale medier, som i dag har mer enn 1,2 milliarder brukere verden over. Det har gjort Mark Zuckerberg til en rik mann. 

På bare et år har Zuckerberg, som eier 17 prosent av aksjene i Facebook, ifølge Forbes økt sin formuen sin med hele 123 milliarder kroner. Det svarer til 345 millioner kroner hver eneste dag.

Men Facebook-gründeren er er ikke gjerrig med pengene sine. Sammen med kona Priscilla Chan har han nemlig lovet å gi bort 99 prosent av aksjeverdiene sine til veldedighet i løpet av livet.

I 2015 skrev han et åpent brev på Facebook, i forbindelse med ar han ble far til datteren Maxima. Zuckerberg lovet å gi bort mange penger - dengang ‘bare’ 45 milliarder dollar - i håb om at det kan bidra til å skape en bedre verden for datterens generasjon.

Bill Gates topper Forbes liste over USAs 400 rikeste mennesker, med en svimlende formue på 89 millarder dollar, mens sjefen i Amazon, Jeff Bezos, ligger på andreplass. 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.