38 år gammel dansk kvinne død med korona: Jobbet på testsenter

07/01/2021 13:12

Emma Sletta

Utland
En 38 år gammel dansk kvinne har mistet livet etter å ha blitt smittet med en korona. Dette kom etter at hun mest sannsynlig ble smittet mens hun jobbet i et covid-19 testsenter.

"Folk i hennes branche er de som står på frontlinjen, men hun brente bare så mye for å hjelpe. Det var også derfor hun tok jobben."

Det var ordene fra Michael Larsen, som B.T. har været i dialog med.

Han snakker ut om den avdøde kvinnelige tester som var ansatt på et korona testsenter ved København Flyplass. Det var Michael Larsens kone.

Michael Larsens avdøde kone, Christina Larsen, døde noen uker etter at hun ble smittet med koronavirus. Hun var 38 år gammel.

Hadde problemer med å puste

Michael sier at Christina raskt kunne føle at pusten hennes begynte å irritere. Hun fikk noen medisiner, men det gjorde det ikke noe bedre. Hun ble innlagt på sykehus samme kvelden, hvor de ble fortalt at det ikke var alarmerende.

Hun ble derfor sendt hjem.

Det tok imidlertid bare noen dager før hun ble hentet av ambulansen og fraktet til Amager sykehus. Christinas tilstand forverret seg og hun ble overført til Hvidovre sykehus.

Michael besøkte henne imidlertid på avstand -på bakgrunn av sikkerhetsmessige årskaer, noe som har betydd at han ikke har hat lov til å gå inn til henne.

"Hun var en hund. Hun sto i vinduet og jeg kunne se opp på henne fra parkeringsplassen. Hun stor gråt. Det gjorde vondt å se," sa han til B.T.

Christina Larsen ble satt på en respirator den kvelden.

Fikk gode nyheter

25. november var det imidlertid gode nyheter. Michael ble fortalt at hun ble bedre, og de trodde at hun snart ville være i stand til å kobles fra maskinene.

Michael Larsen fikk dog en telefon om kvelden. Han måtte skynde seg til sykehuset, ble han fortalt.

Christina Larsen trakk den siste pusten klokken 00.11. Det står på dødsattesten at hun døde av koronavirus.

Region Hovedsaten bekreftet overfor DR at hun jobbet som pode i testsenteret. Artikkelen sier at det ikke er kjent om hun ble smittet under arbeid eller om det skjedde i fritiden.

Michael Larsen kan imidlertid bare se ett alternativ.

Hun ble smittet på jobben.

Det er fordi at de i familien i stor grad har levd isolert, under hele pendamien.

Michael Larsen synes imidlertid det er vanskelig å innse at hans kone har gått bort. Han snakker fortsatt om henne i nåtiden.

"Det var ikke noe annet. Da ville jeg ha visst det. Jeg har vært gift med henne i 12,5 år. Eller var gift med henne... Det har vært vanskelig å bli vant til å si. Det er fortsatt vanskelig. Spesielt når vi har to gutter," forteller Michael Larsen til B.T.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.