42 personer fikk feil koronabehandling i stedet for vaksine

11/01/2021 20:46

Emma

Utland
42 personer som skulle ha hatt en koronavirusvaksine har fått feil behandling. I stedet for den planlagte vaksinen fikk de en eksperimentell monoklonal antistoffbehandling.

42 personer som opprinnelig ble pålagt å få en koronavirusvaksine ble feilaktig injisert med en eksperimentell monoklonal antistoffbehandling. Det sa West Virginia National Guard torsdag.

Ingen av de 42 mottakerne har så langt utviklet bivirkninger, sa de i en uttalelse. Nasjonalgarden er ansvarlig for distribusjonen av vaksinen i Vest-Virginia. De har til og med kalt feilen "en sammenbrudd i prosessen".

Den eksperimentelle behandlingen, som er en blanding av antistoffer laget av Regeneron, er den samme som Trump mottok da han ble innlagt på sykehuset med koronavirus i november. Det er imidlertid ment å administreres i en infusjon, og ikke i en direkte injeksjon som vaksinen.

Generalmajor James Hoyner sa at feilen tilsynelatende oppstod da de leverte en forsendelse av Regeneron-blandingen til et distribusjonssenter, hvor de ble plassert blant forsyningene med Moderna-vaksinen. De ble tilsynelatende inkludert i en forsendelse av vaksiner til Boone County, West Virginia.

General Hoyer forklarte situasjonen med "noen menneskelige feil", og gjorde det klart at de handlet raskt så snart de innså hva som hadde skjedd.

"Vi fant et problem, vi løser det, og vi går videre," sa han i et radiointervju torsdag.

Det er ingen andre forsendelser av vaksinen berørt. Brillene til behandlingen og vaksinen ser veldig like ut, men er tydelig merket - som er boksene som inneholder dem.

Feilen kommer på et tidspunkt da rekordnivåer av sykehusinnleggelse over hele USA har ført til et større behov enn noensinne for antistoffbehandlinger, som er knappe og dyre.