5-årsjubileum for tragisk ulykke: 10-åring mistet hodet i vannsklie

09/08/2021 10:05

Emma Sletta

Utland
7. august markerer årsdagen for en forferdelig ulykke i et badeland der vitner måtte skjerme guttens mor fra å være vitne til de forferdelige scenene.

En mor måtte holdes tilbake av vitner i fornøyelsesparken, slik at hun ikke trengte å se liket av sin 10 år gamle sønn, som nettopp hadde blitt halshugget på en vannsklie.

7. august er femårsdagen for den forferdelige og tragiske ulykken i Schlitterbahn Water Park i Kansas City. Det skriver Daily Star.

Caleb Schwab besøkte parken sammen med sin far, mor og tre brødre da Kansas skulle velge nye tjenestemenn, og deres familier ble tilbudt fri tilgang til badelandet.

Besøkende strømmet til Schlitterbahn Water Park for å prøve den berømte 18-sekunders vannsklie som åpne for publikum i 2014.

Da Caleb besøkte parken sammen med familien sin, hadde mer enn 100 000 besøkende fra hele verden prøvd den ville vannsklie, som ble kalt 'Verrückt', som er tysk for 'sinnssyk'.

Da den unge gutten klatret de 264 trinnene opp til den 51 meter høye vannsklien, som er den høyeste i verden, hadde familien hans ingen anelse om at det ville være siste gang de så ham.

Caleb kjørte på vannet, da han nådde andre bakke, rev flåten han satt i seg løs, noe som fikk den til å fly opp i luften.

Den 10 år gamle guttens hode kolliderte med et nett og en halvcirkelformet metallhenger, som støttet nettet. Metallhengeren skar i halsen hans og Caleb ble halshugget. Hodet og kroppen hans landet på sjakten.

På bunnen av berg-og-dal-banen ventet en av Calebs brødre med en rekke andre tilskuere. Flere av dem begynte å skrike da guttens kropp gled ned mot utløpsbassenget.

Synet var så forferdelig at tilskuerne måtte hindre guttens mor i å være vitne til det.

«Det var et så forferdelig øyeblikk som du ikke engang kunne forestille deg. Et mareritt uten sammenligning. Jeg kan ikke engang beskrive det,» sier et av vitnene til Texas Monthly.

Caleb hadde kjørt vannsklie med to andre kvinnelige passasjerer som også ble skadet i ulykken. En av dem brakk kjeven, mens den andre fikk et knekt ansikt.

Kort tid etter ulykken skrev Inquisitr at ulykken kunne ha vært forårsaket av ujevn vektfordeling mellom de tre passasjerene. På grund av det, kan det være det som førte til Calebs forferdelige død.

Gutten, som veide ca 33 kg, ble plassert foran, mens den tyngste av de to kvinnene som veide ca 124 kg, ble plassert på baksiden. Den andre kvinnen veide 89 kg, og ble plassert i midten.

Eksperter påpeker at den ekstreme vektforskjellen mellom forsiden og baksiden av flåten kan ha bidratt til dødsulykken.

Rettsdokumenter viser imidlertid at et team av eksperter inspiserte turen etter Calebs død. De fant 'fysiske bevis som indikerer at andre flåter hadde fløyet i luften og kollidert med bøylene og nettet før døden'.

I juli 2014 - bare en uke før berg-og-dalbanens åpning - presenterte et ingeniørfirma en rapport som "garanterte at flåter av og til ville fly i luften på en måte som kunne skade eller drepe passasjerer".

I andre dokumenter har dusinvis av besøkende til Schlitterbahn blitt sitert som de har blitt skadet på berg-og-dal-banen. Angivelig klarte Schlitterbahn å begrave eller tone ned disse dokumentene og rapportene.

Familien til Caleb Schwab inngikk et forlik med flere parter involvert i ulykken, inkludert Schlitterbahn, for en betaling på rundt $ 20 millioner tidlig i 2017.

I mars 2018 ble Schlitterbahn og tidligere administrerende direktør Tyler Austin Miles siktet for ufrivillig drap, samt flere andre anklager. Badelandet er nå permanent stengt og Verrückt rutsjebanen er revet ned.