62-åring fik nok av kona si: Flyttet ut i skogen og bodde der i fem år

16/10/2017 11:00

Anniken Hauge

Utland
Etter tre år i et ekteskap som var fylt med konflikter, tok Malcolm Applegate sykkelen fatt og dro sin vei.

Britiske Malcolm Applegate tok en drastisk beslutning da han hadde blitt skikkelig lei av å leve med kona si. 

En dag tok den 62-årige mannen sykkelen sin fatt, og gikk og syklet skiftevis hele veien fra Birmingham til London for å komme langt, lang unna sitt problematiske ekteskap.

Det skriver Daily Star.

- Jeg var gift med henne i tre år, men det ble dessverre for mye. Jeg reiste meg bare og gikk. Jeg ble lei av henne, for vi hadde så mange krangler hele tiden, sier Malcolm Applegate til Daily Star.

Kona var sur for at Malcolm Applegate brukte så mye tid på jobben sin som gartner:

- Jeg elsket jobben min og elsker fortsatt å ta vare på hager. Det var først da jeg ble gift at livet mitt ble mer og mer ustabilt. Jo mer jeg jobbet, jo surere ble kona. Hun likte ikke at jeg var ute av huset i flere timer om gangen. Den kontrollerende oppførselen begynte å ta overhånd, og hun krevde at jeg skjærte ned på timene mine, forteller Malcolm Applegate til den britiske hjemløsorganisasjonen Emmaus, som først publiserte historien hans.

Turen fra Birmingham til London tok Malcolm Applegate cirka tre uker. Da han endelig nådde frem til hovedstaden, slo han seg ned i skogen utenfor den sørlige delen av London. 

- Etter å ha forsøkt å bli i ekteskapet over lengere tid, bestemte jeg meg for å forlate det for alltid. Uten å si et ord til noen, ikke engang familien min, pakket jeg og gikk. Jeg var borte i 10 år, forteller Malcolm Applegate.

De første fem årene bodde Malcolm Applegate i skogen for å få sin tidligere tilværelse på god avstand. Da han hørte om Emmaus, oppsøkte han organisasjonen og flyttet inn hos dem. 

Senere tok Malcolm Applegate opp kontakten med familiemedlemmer han ikke hadde snakket med gjennom et helt tiår. Blant annet søsteren sin, som hadde lett etter ham på utallige herberg og var veldig glad for å høre fra broren sin igjen. 

Nå har Malcolm Applegate forskjellige småjobber, og bruker blant annet fritiden sin på å hjelpe organisasjoner for hjemløse. Malcolm Applegate trives i hjemmet sitt og med tilværelsen han har nå. Han håper at flere får mulighet til å få en hjelpende hånd gjennom organisasjonen.

Les også: Leger advarer kvinner mot trend: Slutt å rense vaginaen deres med agurk