800.000 har sett den sexy videoen: Skal lokke unge mennesker til å bli murere - får kritikk for å diskriminere

26/10/2016 06:45

Anniken Hauge

Utland
En kampanjevideo fra et murerlag har fått folk til tastene.

På søndag delte Københavns Murerlaug en video som skal få unges øyne opp for murerfaget. Videoen har tatt Facebook med storm - på to dager er den sett over 800.000 ganger og delt nesten 8000 ganger. 

Men den ett minutt lange #BLIVMURER-film - med en bikinikledt kvinne som kjeder seg med kjæresten på stranden, inntil hun får øye på en lekker murer - har fått folk til å reagere. Debatten går på om innholdet er sexistisk eller ei.

På Facebook har flere sinte kvinner luftet meningene sin om murerlaugets video.

 

Hos Københavns Murerlaug er det stor glede over at den nye vervevideoen har nådd ut til det danske folk, forteller laugsekretær Anne Marie Matell, som samtidig undrer seg over beskyldningene om sexistiske undertoner.  

- Vår hensikt er kun å skape bevissthet omkring murerutdannelsen. Vi lever i en tid hvor antallet elever på murerutdannelsen er nedadgående, og faget er presset. Vi har bruk for kvalifisert arbeidskraft i fremtiden, forklarer Anne Marie Matell til Dagens.dk og påpeker at intensjonen med videoen var å nå ut til flere unge mennesker, uansett kjønn.

#BLIVMURER-filmen er laget i forbindelse med utdanningsmessen "Copenhagen Skills”.

Se den omdiskuterte videoen nedenfor og bedøm selv:

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.