81 år gamle David har bodd alene i skogen i 27 år: Nå er han i fengsel

10/08/2021 06:35

Emma Sletta

Utland
David Lidstone har bodd fredelig og isolert i nesten 30 år i skogen. Nå er han i fengsel.

I nesten tre tiår har 81 år gamle David Lidstone bodd i en skog i den amerikanske delstaten New Hampshire. Her bodde han i en liten hytte som er utsmykket med solcellepaneler. Han har vokst sin egen mat, hakket sin egen ved og tatt vare på sine kjæledyr og kyllinger.

Men nå er han i fengsel.

Det skriver AP News.

David Lidstone, også kjent under navnet 'River Dave', ble fengslet 15. Juli i år. Han ble fortalt at han ville bli løslatt hvis han gikk med på å forlate hytta, men han nektet. Det høres ut som om eieren av skogen vil ha David bort, og derfor er den 81 år gamle amerikaneren nå fengslet.

For å gjøre David Lidstones sak enda verre, brant hytta hans ned tidligere denne måneden. Saken etterforskes nå av politiet, melder AP News.

Lidstone beskyldes for å ha bodd i hytta i 27 år, som ligger på privat eiendom - uten de nødvendige rettighetene. Til tross for dette har David Lidstone aldri vært en plage for andre mennesker, og det ble også presentert i retten. Men det var ikke en veldig begrensende faktor, påpekte dommeren.

Prøver å hjelpe David

Jodie Gedeon ble venn med David Lidstone for 20 år siden, og i samarbeid med andre lokalbefolkningen har hun forsøkt å hjelpe David ved å samle inn penger for å dekke kostnadene ved eiendomsskatt. Men brannen har nå bidratt til å ødelegge Davids fremtid i skogen, sier hun.

Sammen med flere David-supportere møtte Jodie Gedeon opp til et bymøte mandag i forrige uke. Her var kampen allerede tapt på forhånd - men på denne tiden hadde hytta ikke brent ned. For Davids hjem var i strid med lokale og statlige soner og miljøforskrifter, og det var ingen tilgang til en vei, hørte retten.

Den  nåværende eieren av eiendommen, 86 år gamle Leonard Giles, hadde søkt om å få rive hytta før brannen. Men David Lidstone er fast bestemt på at for mange år siden ga en daværende eier sitt ord om at David kunne bo der. Men den nåværende eieren er ikke enig i det.

Men faktisk er det ikke Leonard Giles skyld. Det fortalte David Lidstone i retten.

Han er en snill gammel mann, jeg har snakket med ham et par ganger. Dette er ikke hans feil, det er ikke min feil, sa han under en rettsmøte.

"Det er løgnere og korrupte dommere som deg som tråkker på små mennesker som meg. Men jeg sier deg, hvis du tråkker på meg, skal jeg bite anklene dine," sa David Lidstone.

Saken er ennå ikke avklart, og hvordan den ender for David Lidstone er usikker i skrivende stund.