9 barn døde i tragisk brann

10/01/2022 08:42

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En massiv brann i en bygård har krevd livet til ni barn. Totalt 19 mennesker har dødd i den.

På søndag tok en bygård i Bronx, New York, fyr. Brannen har krevd livene til 19 personer, sier Eric Adams, ordfører i New York, til CNN.

Han sier de vet at 19 personer er bekreftet omkommet etter brannen. I tillegg er «flere andre» i kritisk tilstand. Det kan derfor ikke utelukkes at den totale dødstallet vil øke.

"Dette er et forferdelig og smertefullt øyeblikk for New York, og ilden vil forårsake smerte og fortvilelse i byen vår. Dette kommer til å bli en av de verste brannene i vår historie, sier Eric Adams også til CNN.

Nyhetsbyrået AP  melder også at av totalt 19 personer som har mistet livet, er ni av dem barn.

I tillegg til det store antallet personer som er bekreftet omkommet, er den foreløpige rapporten at 32 personer er kjørt til sykehus med livstruende skader. Totalt 63 personer ble skadd i brannen, skriver Ritzau.

Hundrevis av brannmenn fra ulike brannstasjoner i New York måtte rykke ut til den store brannen i boligblokken.

Rundt klokken 11 lokal tid brast bygningen i flammer. Brannen startet tilsynelatende i andre og tredje etasje, hvorpå den spredte seg til alle 19 etasjer i det store leilighetskomplekset.

Daniel A. Nigro, sjef for Brannvesenet i New York, forklarte at ofrene ble funnet i hver etasje i trappen.

Det var en stor oppgave for brannvesenet å slukke flammene i bygningen. Det tok mer enn 200 brannmenn å redde folk og slukke brannen, som antas å ha blitt antent av en elektrisk radiator i en av leilighetene. I første omgang var det mistanker om at det var en ung gutt som kunne ha startet brannen.

Denne konklusjonen er nådd av brannvesenet gjennom fysiske bevis og vitneforklaringer, ifølge brannsjef Daniel A. Nigro.

Det har angivelig vært gunstige forhold for røyken å spre seg raskt gjennom hele bygningen, da døren til leiligheten der brannen startet antas å ha vært åpen.

Det er mer enn 30 år siden en brann sist krevde så mange liv i New York, skriver Ritzau.