Grusom mistanke: Ble dødsbrann startet av 5-åring?

07/01/2022 10:19

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fire voksne og åtte barn omkom i en brann i den amerikanske byen Philadelphia onsdag. Det er nå på tide å undersøke om brannen ved et uhell ble startet av et fem år gammelt barn.

22 personer - fire voksne og åtte barn - mistet livet i en tragisk brann i et leilighetskompleks i den amerikanske byen Philadelphia.

Nå, noen dager etter ulykken, vil etterforskerne undersøke om et fem år gammelt barn som lekte med en lighter som satte fyr på et juletre, kan ha utløst den dødelige brannen.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Avsløringen er en del av en søknad om ransakingsordre som føderale og lokale etterforskere har innlevert i arbeidet med å fastslå årsaken til brannen, som startet rundt 06.30.m lokal tid onsdag.

Jane Roh, en talsperson for statsadvokat Larry Krasner, bekrefter innholdet i ransakingsordren, som først ble beskrevet av mediene Philadelphia Inqurier, melder AP.

Tre søstre og flere av deres barn døde i brannen, som også kalles den dødeligste brannulykken i en privat eiendom siden 2017, da en treåring i New York-bydelen Bronx lekte med en gassovn.

I utgangspunktet meldte brannvesenet at 13 personer var omkommet. Sju av disse var barn. Disse tallene ble imidlertid oppdatert onsdag kveld.

I stedet ble det sagt at fire voksne og åtte barn var funnet døde.