Advarer barna dine: Kvinne død etter å ha spist vingummi

11/04/2022 13:03

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Politiet kommer med en advarsel etter at en kvinne døde i forrige uke etter å ha spist marihuana-infiserte gummier.

Foreldre i London-forstaden Ilford i Storbritannia har blitt advart om at cannabisbefengte gummier blir solgt til barn og spesielt unge over en meldingstjeneste.

I tillegg til at det åpenbart ikke er en god ide å spise marihuana-infiserte gummier på grunn av helserisikoen ved å konsumere marihuana, er advarselen at foreldre bør gjøre tenåringene oppmerksomme på at visse gummier er dødelige å konsumere.

Det er ennå ikke kjent hva som er galt med dem og om gummiene selges noe annet sted enn i London-området, men minst en kvinne har så langt dødd etter inntak.

Det skriver britiske medier Ladbible, som også skriver at den 23 år gamle kvinnen kjøpte gummiene sammen med en venn 29. mars i år. 

Gummiene ble levert til kvinnens adresse i «barnevennlig emballasje» med den tyske godteriprodusenten Trollis logo på, ifølge lokalt politi.

Både den 23 år gamle kvinnen og hennes 21 år gamle venn spiste hver sin tyggegummi, og begge følte seg "umiddelbart ukomfortable".

Rundt klokken 23.30 ble to ambulanser tilkalt, og begge kvinnene ble innlagt på et sykehus i Øst-London, der 23-åringen dessverre mistet livet 2. april.

Den andre kvinnen ble senere utskrevet.

Politiet i London etterforsker nå saken og undersøker om andre har blitt syke etter å ha spist lignende marihuana-infiserte snacks.

Så langt har de funnet en sak tidligere i mars der en annen ung kvinne ble innlagt på sykehus etter å ha spist en marihuana-infisert vingummi. Denne kvinnen overlevde.

Så langt er en person pågrepet og siktet for salg og distribusjon av narkotika. Pågripelsen fant sted før kvinnens død.

Hovedetterforskeren i saken, Stuart Bell, utstedte følgende advarsel etter den tragiske døden:

– Jeg må advare publikum om å ta noe ulovlig stoff, også de som finnes i en eller annen form for marihuana. Ikke kjøp eller konsumere disse produktene. De er ulovlige, og på grunn av den barnevennlige emballasjen står de i fare for å bli inntatt ved et uhell.

Han uttalte også at gummiene i tilfelle den unge kvinnens død bar Trollis merke og var av typen 'Trolli O's', men at det ikke er bekreftet hvor godteriet ble produsert.

«Alle med informasjon om folk som selger ulovlige produkter som disse, vennligst kontakt det lokale politiet, ring politiet [...] eller for å være anonym kontakt med 'Crimestoppers'», la Bell til.