Forferdelig melding funnet på siden av russisk missil, som traff jernbanestasjonen i Kramatorsk

11/04/2022 10:16

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En av rakettene som drepte flere sivile på en togstasjon i Ukraina her om dagen, skal ha hatt en forferdelig melding skrevet på siden.

Fredag morgen, ifølge ukrainske kilder, traff et missilangrep en togstasjon i den ukrainske byen Kramatorsk.

Her ventet rundt 4000 sivile - for det meste barn og kvinner - på å bli evakuert fra området da to russiske raketter traff jernbanestasjonen, drepte minst 39 sivile og såret hundrevis til.

Siden da har forferdelige bilder av livløse barn, kvinner og eldre som ligger blant kofferter på plattformen florert på sosiale medier, og ordføreren i byen, Olexander Honcharenko, har sagt at sykehusene i byen ikke kunne holde tritt med det store antallet sårede.

Flere ukrainske politikere - inkludert landets president - har offentlig anklaget Russland for å stå bak angrepet, noe som er et brudd på krigens regler, da det hovedsakelig var sivile på jernbanestasjonen, som ikke er i nærheten av noen militære bygninger.

Russland benekter imidlertid at de sto bak det og samtidig har anklaget USA og Vesten for å ha iscenesatt angrepet og fått det til å se ut som om det var Russland som sto bak det.

Uansett hvem som sto bak det forferdelige angrepet, har bilder fra åstedet ifølge Ladbible avslørt at det var et like forferdelig budskap på en av de to rakettene. 

Det skal imidlertid understrekes at bildene, som deles av ukrainske kilder, ikke er bekreftet.

Disse bildene viser angivelig en av de to rakettene som ligger på et stykke gress på jernbanestasjonen, og her kan du se at: "за детей" er skrevet på siden av missilet.

Det er russisk og betyr direkte oversatt: "Til barna."

Imidlertid har flere russere siden påpekt at det betyr "som hevn for barna." Hva det menes er uklart, men de påpeker at det ikke betyr at missilet er ment for barn.

Missilet var imidlertid en del av angrepet, som krevde livet til minst to barn og skadet hundrevis av barn, kvinner og eldre.

Angrepet kom bare timer etter at russiske rakettangrep ødela jernbanespor i området, og etterlot minst tre tog med sivile, ikke bare forlater området.

Det mistenkes derfor at Russland forsøkte å samle så mange sivile som mulig på jernbanestasjonen før angrepet, som Russland antas å være ansvarlig for.