Advarsel til alle som skal fly med Ryanair eller Easy Jet: Kan koste deg ferien

19/08/2022 07:48

Emma Sletta

Utland
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Hvis du tar med en bestemt type bag, kan du bli nektet tilgang til blant annet Ryanair og Easy Jets flyreiser.

Sommeren er snart over, og mange nordmenns sommerferie ble dessverre ikke som forventet.

Dette var fordi mangel på ansatte, flere streiker og korona forårsaket enormt kaos på flyplasser over hele Europa, noe som førte til tusenvis av kansellerte og forsinkede flyvninger.

Derfor har mange nordmenn sannsynligvis begynt å se på turer i høstferien, men her er det noe du bør være klar over om du bestiller en tur der du skal fly med Ryanair eller Easy Jet.

De to lavprisflyselskapene er noen av selskapene som ikke tillater en veldig spesifikk type bagasje om bord på flyreisene sine, og i verste fall kan det faktisk ende opp med å koste deg ferien.

Dette kan leses i et innlegg på Twitter, der forfatteren Pandora Sykes har advart sine følgere om problemet. 

Her forklarer hun hvordan "piloten nektet oss bare å gå om bord i flyet fordi den innsjekkede bagasjen vår har USB-innganger (også kjent som] «smarte bags»)."

Sykes trodde imidlertid tilsynelatende ikke at det var noe "smart" med bagasjen i den situasjonen, da hun tydeligvis er frustrert over at Easy Jet nektet henne å gå om bord i flyet.

Les hele innlegget nedenfor (artikkelen fortsetter under innlegget):

Ifølge Sykes har hun reist mange ganger før med såkalte «smartbager» på både Ryanair og Easy Jets fly, men dette er ikke lenger tillatt.

"Det ville ha vært en rettferdig melding på «check in»-skjermen [...], slik at vi kan fjerne dem [posene] og fortsatt rekke flyet vårt!" sa Sykes.

Ifølge Ladbible sier den nye regelen at litiumbatterier og strømbanker må slås av hvis de skal gå om bord i et av Ryanairs eller Easy Jets fly, og på visse modeller av "smarte bags" er det ikke mulig å slå av batteriet, noe som er et problem.

Hos Ryanair må man også ta batteriet ut av kofferten før man legger kofferten om bord i flyet, og dette er heller ikke mulig på de fleste «smart bags».

British Airways og en rekke andre flyselskaper har også lignende, men ikke fullt så strenge, krav til litiumbatterier.