Ali vil advare andre etter mystiske brennmerker i sofaen: 'Jeg trodde det spøkte’

03/08/2017 10:00

Ida Veiden Brakstad

Utland
Ali var forskrekket over brennmerkene i sofaen.
Ali var forskrekket over brennmerkene i sofaen.
32-år gamle Ali Bjelkerud Al-zubaidi forstå ikke hvordan det plutselig hadde oppstått brennmerker i sofaen hans. Men så oppdaget datteren den overraskende sannheten.

Brannmerker i sofaen er ikke noe som bare oppstår av seg selv. 

Hjemme hos Ali Bjelkerud Al-zubaidi, som bor i Göteborg i Sverige, bor det ingen røykere, og derfor lurte den 32-år gamle familifaren fælt da han plutselig oppdaget en brennmerke i sofaen i forrige uke, skriver Expressen.

- Jeg tenkte hva i all verden foregår? Spøker det eller hva er det som har skjedd her, sier Ali Bjelkerud Al-zubaidi til avisen. 

Han undersøkte sofaen nærmere og kunne se at stoffet var smeltet, men utover det så tenkte han ikke så mye over det. Før neste dag - da han fant ennå et brennmerke. 

Ali Bjelkerud Al-zubaidi. Foto: Ali Bjelkerud Al-zubaidi/Privat

Men så var det at hans ni-år gamle datter kom fram til årsaken. Hun hadde nemlig nettopp lært om solstråler i skolen. 

- Hun sa at det kunne være speilet som hadde fått stoffet til å brenne siden de hadde eksperimentert med det i skolen.

- Jeg testet det derfor ut på en gammel bok - og det virket. Speilet fungerte akkurat som et forstørrelsesglass, og det var jo bare flaks at det ikke hadde truffet gardinen, for så hadde hele huset tatt fyr, sier Ali Bjelkerud Al-zubaidi til Expressen. 

Det viste seg at håndspeilet på sofabordet hadde forsterket solens stråler og smeltet stoffet i sofaen. Foto: Ali Bjelkerud Al-zubaidi/Privat

Nå har de pakket speilet vekk, men Ali Bjelkerud Al-zubaidi vil allikevel advare andre om faren. 

- Jeg vil dele min historie med andre fordi det nok ikke er så mange som vet at speil kan forårsake brann. Selv da jeg ringte til forsikringsselskapet ble de veldig overrasket, sier Ali Bjelkerud Al-zubaidi til avisen. 

Se hele advarslen nedenfor.