Alice deler kommentarfeltet: Nekter å potte trene sønnen

20/10/2021 09:10

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
"Vi vil ikke trene ham i det hele tatt," sier Alice, moren til en liten gutt.

Det er ikke en håndbok for foreldre, og derfor er barneoppdragelse også et emne der det er forskjellige tilnærminger og holdninger.

Alice deler livet som mor, og i de mange videoene svarer hun også på spørsmål fra sine over 600 000 følgere.

I denne sammenhengen har Alice avslørt hvordan hun og partneren vil potte trene sin unge sønn Fern. Hun gjør det etter at dette spørsmålet har landet i innboksen hennes:

"Når og hvordan planlegger du å potte trene Fern? Sønnen min er 22 måneder gammel, og jeg føler ikke at han er klar. Jeg tenker at vi bare vil følge hans ønsker», skriver en følger.

Til det svarer Alice:

«Vi vil ikke trene ham i det hele tatt. Når han ber om å få bruke toalettet, viser vi ham hvordan», svarer Alice, og det er nettopp den tilnærmingen som har delt kommentarfeltet.

"Vent, vent, vent. Hva om han er 5 år gammel og fortsatt ikke har bedt om å "bruke toalettet"? Kommer han til å gå på skole i bleie?» spør en følger.

«Barn trenger veiledning. Du er den voksne. De henvender seg til deg for å få hjelp. Så det er opp til deg å fortelle ham når det er på tide å begynne å prøve», skriver en annen av følgerne.

Imidlertid er det også følgere som støtter Alices tilnærming.

«Jeg tror Alice tror hun vil lære ham når han begynner å vise interesse, og det er det du må gjøre», skriver en tredje.

«Du er sint fordi hun ikke vil tvinge ham til å bruke toalett før han er klar. Den eneste grunnen er bekvemmelighet. De fleste barn er klare når de er 4 år uten pottetrening», sier en annen bruker.

Du kan se videoen fra Alice her: