Alvorlig turbulens på passagerfly: 1 død og over 30 såret

28/05/2024 13:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det var 211 passasjerer om bord da flyet ble truffet.

En person har mistet livet og mer enn 30 andre er skadet etter at et Singapore Airlines-fly ble rammet av kraftig turbulens.

Det melder flere medier, deriblant BBC.

Flyet hadde tatt av fra Heathrow flyplass i London og var på vei til Singapore. Det endte opp med å bli omdirigert og landet i Bangkok rundt 9 i morges.

I en uttalelse fra selskapet står det at det var 211 passasjerer om bord i tillegg til flybesetningen, som talte 18 personer.

– Singapore Airlines sender sine dypeste kondolanser til familien til de avdøde, heter det videre i uttalelsen.

Ukjent årsak

Flyselskapet la til at det jobbet med myndighetene i Thailand for å sikre medisinsk støtte til passasjerer, og at et team også hadde blitt sendt til Bangkok for å hjelpe med annen nødvendig assistanse.

Det er fortsatt uklart hva som faktisk skjedde om bord i flyet.

Turbulens er en velkjent ting når det gjelder flytrafikk, men det er utrolig sjelden at turbulens fører til dødsfall. Vanligvis resulterer dette i noen uskyldige støt i hytta uten at noen blir skadet.

Noen ganger kan pilotene til og med forutsi at det vil skje. Derfor hender det at piloter varsler hverandre om at det er turbulens i et gitt område før et annet fly nærmer seg samme sted.

Det kan imidlertid også dukke opp fra ingensteds.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.