Ambulanseredder Nina har fått nok: Folk filmet mann med hjertestans

30/07/2021 08:53

Emma Sletta

Utland
Dette er et modellfoto, og ikke et bilde av den omtalte kvinne.
Dette er et modellfoto, og ikke et bilde av den omtalte kvinne.
Ekkel oppførsel, kaller ambulanseredderen Nina folk som filmer andre folks ulykker

En mann fikk hjertestans i Malmö sentrum og trengte livreddende behandling. Da ambulansepersonellet ankom, måtte de presse seg gjennom en stor folkemengde.

Faktisk hadde nesten 100 mennesker samlet seg rundt mannen, hvorav flere filmet, skriver svenske Helsingborgs Dagblad.

 

Den store folkemengden fikk ambulansereddderne Nina og kollegene til å synes det var vanskelig å gjøre jobben sin. Ikke bare syntes de det var vanskelig å nå mannen, men de måtte også akseptere det pressende publikum.

– Det var nesten hundre mennesker. Mange var barn. Vi ba foreldrene om å fjerne barna og flytte seg. Men de hørte ikke på oss, sier Nina til Helsingborgs Dagblad.

Faktisk endte tilskuerne opp med å være så påtrengende at Nina og kollegene hennes bestemte seg for å flytte mannen inn i ambulansen. Likevel fulgte flere etter mens de fortsatte å filme.

Etter hvert har det blitt vanlig at Nina blir filmet mens hun gjør jobben sin. Men selv om det har blitt en del av hverdagen, betyr det ikke at hun synes det er ok.

– Det er frustrerende. Det er også en motbydelig oppførsel mot mennesker som er rammet av ulykker. De drar nytte av andres lidelser. Men jeg tror ikke de reflekterer over det. De tenker nok bare på alle «likes» de får på sosiale medier, sier hun.

Nina påpeker imidlertid at det ikke bare er det faktum at mange filmer bort når de jobber, det er problematisk. Det er like problematisk at de ikke har myndighet til å flytte folk som står i veien for dem.

I stedet må de ringe politiet og bruke ekstra ressurser for å få folk fjernet slik at de kan gjøre jobben sin.

Hun forteller til Helsingborgs Dagblad at hun tidligere har opplevd å måtte ringe politiet, da en mann ikke vil fjerne seg mens han hjalp en mann som var fanget under en buss.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.