Andrea advarer foreldre etter ulykke: 2-årig sønns fot ble nesten knust i rulletrapp

21/02/2018 20:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Andrea Diaczok
Foto: Andrea Diaczok
Moren var bare uoppmerksom et øyeblikk da foten til sønnen hennes på 2 år var i ferd med å bli kvestet mellom rulletrappens trinn.

Man kan fort komme til skade når man beveger seg utenfor døren, og det skal ikke mer til enn en rask bevegelse, et uoppmerksomt øyeblikk eller et feiltrinn før uhellet er ute.

Det opplevde den unge moren Andrea Diaczok fra Canada, da hun hadde landet på Vancouver International Airport sammen med sin mannen og sønnen deres på to år. 

Et lite øyeblikk uten full oppmerksomhet på sønnen utgjorde fort en ulykke  da den lille familien skulle gjøre noe så normalt som å ta rulletrappen på flyplassen, skriver New York Post. 

På veu ned trappen satt sønnens sko seg plutselig fast mellom det ene trinnet og kanten av tulletrappen.

- Stort sett hele støvelen hans forsvant. Taggene bet seg fast i tærne hans og jeg ropte og skrek etter hjelp, sier Andrea Diaczok til den kanadiske avisen Calgary Herald.

Støvelen satte seg fast i rulletrappens riller. Foto: Andrea Diaczok

Foreldrene kunne ikke trykke på nødknappen ettersom uhellet skjedde midt i trappen. Da de endelig fikk trykket stopp, var det bare et par trinn i igjen til bunnen.

- På det tidspunktet ante jeg faktisk ikke om det kom til å være noe fot igjen nede i støvelen eller bare en stump, sier  Diaczok til avisen. Hun tok bilder som viser hvordan den lille støvelen var skåret i flere små biter etter personale på flyplassen hadde fått gutten fri.

Støvelen var skåret i små biter da personalet endelig fikk gutten fri. Foto: Andrea Diaczok

Sønnen Julien slapp unna hendelsen med en brukket fot, men moren frykter det kunne gått enda verre hvis han ikke hadde hatt på seg støvler. Foto: Andrea Diaczok

Den lille gutten slapp unna med skrekken og en brukket fot, og Andrea Diaczok anser det som rent hell at sønnen Julian hadde støvler på seg.

- Vi har lært ham å gå av og på rulletrapper, men jeg har aldri hørt om nogen satt fast i siten av en rulletrapp, sier Diaczok til avisen.

Ifølge en uttalelse fra flyplassen skal det nå foretas en undersøkelse av rulletrappen for å forbedre sikkerheten.