Ann undret seg over de friske blomstene ved brorens grav: 70 år senere gikk sannheten opp for henne

13/11/2017 13:30

Anniken Hauge

Utland
En britisk kvinne har i mange år undret seg over hvem som etterlot blomster på brorens grav. Mange år senere er mysteriet endelig løst.

Gjennom en lang årrekke lurte britiske Ann Kear veldig på hvem som hadde etterlatt friske blomster på brorens gravsted i Cheltenham i England.

70 år etter broren Karl Smiths døde er mysteriet om blomstene endelig løst. 

Det skriver BBC.

Karl Smith var bare 12 år gammel da han mistet livet i 1947. Den lille gutten druknet da han var på speidertur.  

77-årige Ann Kear har i flere år lagt merke til at noen etterlot blomster og dikt på brorens gravsted. Den eldre kvinnen var nysgjerrig på hvem dette kunne være, og oppfordret derfor vedkommende til å kontakte henne.

I samarbeid med teamet bak den nye britiske dokumentaren 'The Stranger at my brother’s Grave',  har Ann Kear nå funnet mannen som i årevis har lagt blomster på graven.

Det viste seg å være 84-årige Ronald Seymour-Westborough, som er en tidligere barndomsvenn av Karl Smith. Ann Kear var svært begeistret over å finne ut hvem det var som hadde lagt blomster til broren hennes.

Ronald Seymour-Westborough har fortalt at Karl Smith var hans beste venn da de to gikk i speideren sammen. De hadde sovet i telt sammen natten før Ronald Seymour-Westborough fant Karl Smith druknet.

Han visste ikke at Karl Smith hadde en søster, og hadde derfor heller ingen anelse om at Ann Kear hadde prøvd å komme i kontakt med han i flere år.

Ann Kear var bare syv år gammel da storebroren hennes døde. I 2015 oppfordret hun personen som etterlot blomster ved graven om å kontakte henne.

BBC fant i den forbindelse frem til Ronald Seymour-Westborough i hans hjem i byen Gloucester, som ikke ligger langt unna Cheltenham i England.

Det er dog fortsatt et mysterium hvem det er som har lagt igjen flere dikt ved Karl Smiths gravsted.

Les også: Kreftrammet brudgom har bare noen få uker igjen å leve: Så gir han sjokk-beskjed i bryllupstalen sin