Annas 5 år gamle datter var innom svømmebassengansatt: Ba henne dekke seg til

15/11/2022 12:16

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Anna ble dypt sjokkert over kunngjøringen fra badevakten.

Djupadalsbadets svømmebasseng ligger bare et steinkast fra Anna am Zolls hjem i Kumla i Midt-Sverige, og derfor besøker den 41 år gamle moren ofte svømmebassenget med sine tre barn.

Men en søndag ble Anna am Zoll utsatt for en hendelse som rystet henne.

Det skriver Expressen.se.

Da Anna og hennes fem år gamle datter, Iris, var på vei til svømmebassengs toalettene, ble de plutselig stoppet av en badevakt som pekte på Iris.

– Badevakten ville vite hvorfor hun ikke hadde på seg bikinitopp. Jeg trodde det var en spøk og spurte om det så ut som hun trengte en bikinitopp, som han bare svarte noe sånt som "Det er slik det skal være. Det ser bedre ut, forklarer Anna am Zoll, som senere ble rystet.

Da hun kom hjem, klarte ikke Anna am Zoll å legge hendelsen bak seg. Hun ringte derfor enhetslederen i Kumla kommunes fritidsavdeling og forklarte hva som hadde skjedd.

Økende seksualisering av barn

– Jeg tror det handler om omdømmet man har som badevakt. Du må kunne skille mellom en liten jente på fem år og en voksen som er utviklet, sier Anna am Zoll, som opplever forståelse i samtalen med kontorsjefen, som lovet å ta saken videre.

Ifølge Anna am Zoll handler det ikke om å eksponere et individ, men om å sette søkelyset på den økende seksualiseringen av barn, som hun ser på som et stort problem.

– Jeg synes det er et samfunnsproblem, og derfor bør det løftes ekstra mye frem. Du må ta ansvar som forelder og påpeke når noe slikt skjer. Jeg så Iris' reaksjon - hun var helt forvirret og forstod ingenting, sier den bekymrede moren.

Ved Kulturetaten i Kumla kommune har ikke enhetsleder Håkan Hultberg hørt om lignende saker, men han forstår Annas frustrasjon.

– Jeg tror noen kan ha misforstått eller feiltolket reglene vi gikk gjennom før sommeren, forklarer han.

Håkan Hultberg vet ennå ikke nøyaktig hva badevakten har sagt til Anna am Zoll og datteren, men han har vært i kontakt med personalet som jobber ved Djupadalsbadet svømmehall.

– Jeg har presisert reglene. Når det gjelder små barn, er det opp til foreldrene å ta vare på dem. Det er egentlig ikke en stor sak. Vi vil bare at alle skal trives og ha det bra her, sier han, og understreker at svømmehallens retningslinjer for badetøy, og eventuelt andre regler, nå må avklares.

Kan en 5-åring være naken i svømmebassenget?