Anton forsvant sporløst for fem år siden: Nå er han funnet 10.000 km fra hjemmet sitt

09/02/2017 14:30

Anniken Hauge

Utland
I 2012 forsvant 39 år gamle Anton. Familien igangsatte en stor etterforskning, men dessverre førte den ikke frem til ham. Nå har han dukket opp. 10.000 kilometer hjemmefra.

Et mysterium er løst, etter det har plaget en canadisk familie i fem år. I 2012 forsvant Anton Pilipa sporløst.

Hans knuste familie iverksatte en stor ettersøkning. Dessverre førte den ikke til noe oppklaring av hva som hadde skjedd med ham. Men nå har det kommet et gjennomburdd i saken, skriver metro.co.uk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I november mottok familien en uventet telefon fra en brasiliansk politimann som opprinnelig er fra Canada. Hun hadde funnet en mann som gikk barbeint rundt på en sti i møkkete klær. Han hadde ingen identifikasjon på seg.  

Politimannen tok mannen med til sykehuset, men mens de prøvde å identifisere ham, flyktet han. Han ble sporet opp igjen, og politimannen ringte til familien. De har nå blitt gjenforent. 

Anton Pilipa menes å ha gått barbeint fra Canada til Amazonas-jungelen. Han hadde kun de klærne han ble funnet i.  

- Jeg vet at jeg er veldig heldig som er i live. Jeg er utrolig glad for å være sammen med familien min igjen, sier 39-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han forklarer at han gikk det meste av turen, men fikk også skyss her og der. 

- Jeg var lamslått. Jeg var overbevist om at han var død. Det var det eneste som kunne forklare forsvinningen hans, sier Anton Pilipas bror, Stefan.

Han forklarer videre at broren lider av skizofreni. Anton Pilipa ønsket å komme frem til det nasjonale biblioteket i Buenos Aires i Argentina. Men da han kom frem, blev han avvist fordi han ikke hadde ID. Derfor bestemte han seg for å snu og gå mot Brasil. 

Imens levde han av mat som folk hadde kastet og bær og frukt. Under turen ble han også utsatt for tyveri flere ganger.