Apple betaler millioner til iPhone-eiere i stort oppgjør

25/03/2022 07:54

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apple har inngått et forlik og må betale 100 millioner kroner til en gruppe iCould-brukere.

Det kommer i kjølvannet av at teknologiselskapet blir beskyldt for å "bryte kontrakten angående iCloud-tjenesten som Apple gir til brukerne".

Apple har blitt beskyldt for å bryte sine vilkår og betingelser ved å bruke tredjepartsservere til å lagre iCloud-brukernes data - faktisk burde Apple ha lagret disse dataene på sine egne servere i samsvar med kontrakten.

De benekter enhver uredelighet, men har valgt å slå seg til ro for å unngå å gå til rettssak.

Oppgjøret inkluderer alle bosatte i USA som betalte for et iCloud-abonnement fra 16. September 2015 til den 31. Januar 2016.

Brukere som faller inn under denne kategorien, bør snart bli varslet hvis e-postadressen de brukte til iCloud-abonnementet, fortsatt er aktiv.

"Partene i søksmålet har inngått forlik for 14,8 millioner dollar."

"Hvis du har mottatt et e-postvarsel fra den uavhengige forliksadministratoren om søksmålet, betyr det at du kan ha rett til kompensasjon."

"Hvis du faller inn under denne kategorien, har du muligheten til å velge å motta en betaling via ACH-overføring eller sjekk."

Hvis ingen av alternativene ovenfor er valgt, kan beløpet også betales til kontoen som brukes til å betale iCloud.

Ulike uttak

De som håper å kunne få en andel av paien har blitt gjort oppmerksom på at beløpet ikke forventes å være stort - det avhenger av nivået som iCloud-brukeren abonnerer på.

Personene som abonnerte på 1 TB-nivået vil motta mer enn folk som brukte 50 GB eller 200 GB nivå.

Det vil også være mulig å velge bort å motta betalingen og saksøke Apple selv.

også velge bort å motta betalingen og saksøke Apple selv.

«Hvis du bestemmer deg for å velge bort dette oppgjøret, forbeholder du deg retten til å saksøke Apple for egen regning i et eget søksmål angående emnet som dette oppgjøret løser, men du frasier deg retten til å få en klassebetaling fra dette oppgjøret.»

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.