Apple stenger helt av

02/03/2022 09:20

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apple bekrefter nå at de har stengt av slik at russerne ikke lenger kan kjøpe produktene deres.

Midt i Russlands pågående invasjon av Ukraina bekreftet Apple at de har stengt sin online detaljhandelsvirksomhet i Russland.

I forkant av Apples bekreftelse rapporterte russiske medier og lokalbefolkningen i landet at salget har stoppet.

I tillegg til å stoppe salget på nettet, har Apple også sluttet å eksportere produktene sine til andre salgskanaler i Russland. Bloomberg meldte tirsdag at Apple også trakk russiske nyhetsmedier RT News og Sputnik News fra App Store, og har deaktivert trafikkrapporteringshendelser i Ukraina, det melder AppleInsider.

Apple utstedte en uttalelse som bekreftet nyheten, og erklærte at de er "dypt bekymret for den russiske invasjonen av Ukraina, og står sammen med alle menneskene som lider som følge av volden."

Tidligere tirsdag rapporterte The Moscow Times, et uavhengig russisk medieutsalg, at Apple har «midlertidig suspendert salget gjennom sine offisielle russiske nettsteder».

Apples handlinger kommer dager etter at Ukrainas visestatsminister Mykhailo Fedorov skrev et brev der han ba Apple om å slutte å forsyne Russland med nye produkter og tjenester.

Det er også en rekke sanksjoner pålagt av USA og andre land rundt om i verden på Russland. Noen av de amerikanske sanksjonene forhindret innenlandske selskaper i å eksportere spesifikke produkter til landet, selv om Apple ikke stoppet salget på tidspunktet for implementeringen.

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.