Autistisk gutt dumpet prøven: Lærerens svar får moren til å gråte

12/08/2022 10:58

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En autistisk gutt strøk på prøven på skolen. Da læreren senere sendte et brev til moren, brøt hun sammen.

Ben Twist er en 11 år gammel gutt som går på skole på Bridge School and Sports College. Ben er en vennlig og glad gutt som elsker sport og lignende aktiviteter.

Imidlertid skiller han seg litt fra de andre barna i klassen, da han har autisme og derfor også har store læringsproblemer. Han er veldig god i de praktiske fagene, inkludert sport, men i mer teoretiske som matematikk, engelsk, etc., er dette dessverre ikke tilfelle.

Dessverre påvirker det Bens tillit til at han ikke er så god på den akademiske delen av skolegangen som sine klassekamerater.

Derfor var den 11 år gamle gutten også veldig nervøs da det kom tid for de såkalte SAT-eksamenene, som ligner de nasjonale testene som er kjent i Danmark. Han var veldig redd for at han skulle mislykkes.

Da han fikk testresultatet, viste det seg at han hadde mislyktes. Ben hadde gjort alt han kunne for å bestå testen, men dessverre gikk det ikke som håpet. Det var imidlertid ikke det faktum at han hadde blitt dumpet som fikk moren til å bryte ut i tårer. Snarere var det dette læreren hans hadde skrevet i det tilhørende brevet.

– Jeg har skrevet til deg og foreldrene dine for å informere om testresultatene. En veldig viktig informasjon som du trenger å forstå er at disse testene bare måler en svært liten del av deg og dine evner, skrev lærerne hans.

"De er viktige, og du har gjort det så bra, men Ben Twist har så mange andre egenskaper og talenter at vi på Lansbury Bridge ser og måler på andre måter."

Etter dette lister læreren opp et bredt spekter av positive egenskaper som den 11 år gamle Ben har, men som ikke er noe som uttrykkes i SAT-eksamenene.

"Andre talenter du har, men som disse testene ikke måler inkluderer:

  • Dine kunstneriske talenter
  • Din evne til å samarbeide med andre
  • Din voksende uavhengighet
  • Din vennlighet
  • Din evne til å uttrykke dine meninger
  • Dine sportslige talenter
  • Din evne til å få og beholde venner
  • Din evne til å diskutere og vurdere din egen fremgang
  • Ditt øye for design
  • Dine musikalske evner"

Til slutt roser læreren den 11 år gamle gutten for sine mange talenter og evner, mens han forteller ham at Ben står overfor en veldig lys fremtid og at skolen er stolt av ham.

"Vi er så glade for at alle disse forskjellige talentene og evnene gjør deg til den helt spesielle personen du er. Og alt dette er noe vi måler for å sikre at du alltid utvikler deg og fortsetter å utvikle deg til å bli en hjertevarmende ung mann med en lys fremtid. Godt gjort, Ben, vi er veldig stolte av deg," runder han av brevet.