Badegjester atter en gang i panikk på Mallorca: To meter lang hai oppdaget nærme stranden

24/07/2017 11:15

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En turist slapp med skrekken etter møte med en to meter lang hai utenfor Mallorcas kyst. Det er tredje gang på få uker haier skaper panikk på den spanske ferieøyen.

Turister som har besøkt solskinnsøya Mallorca i løpet av sommeren, har i det siste hatt grunn til å bekymre seg når de har tatt turen til øyas flotte strender. 

Flere haier er nemlig blitt oppdaget blant badende feriegjester, og i helgen var det på'n igjen. Det skriver blant andet annet Express.

For tredje gang på få uker har det dukket opp hai faretruende nære badende turister. 

Og mens strandgjestene i de to foregående tilfellene har sluppet med skrekken, så kom en turist til skade lørdag ettermiddag, da han møtte en to meter lang hai utenfor stranden Colònia de Sant Jordi. 

Den ikke-navngitte mannlige turisten slapp mirakuløst unna med mindre skader. Armen hans ble skadet av haiens hud og ikke de sylskarpe tennene. 

Turister ble beordret til å komme seg opp av vannet, mens kystvakter fikk jaget haien tilbake ut i havet ved hjelp av vannscootere.

Selv om turisten slapp med skrekken, så forårsaket episoden allikevel panikk blant både voksne og barn på stranden.

Det spekuleres i om haien har drevet inn på grunna på grunn av tidevannet og havets varme temperaturer, eller om det er skjedd fordi den har vært syk. 

25 juni var den første gangen en hai ble oppdaget utenfor Mallorcas kyst, ikke langt fra hovedbyen Palma.

I dette tilfellet var det en nesten to meter lang blåhai som plutselig kom skremmende nære panikkslagne badegjester, som raskt fikk det travelt med å komme seg opp av vannet. 

Det er siden blitt avslørt at haien led av alvorlige hodeskader, og av samme grunn ble den avlivet etterfølgende. 

Hodeskaden skyldtes sannsynligvis et harpunskudd,  og har muligvis vært grunnen til at haien var desorientert og nærmet seg stranden.

Den 9. juli fikk ferieøyas badende turister atter en gang besøk av havets drapsmaskin, da en stor hai dukket opp ved stranden Cala Major, og lørdag fikk strandgjestene igjen grunn til å trekke tærne ut av vannet.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.