Barnebarnet skriker etter hjelp: Se hva den svake bestefaren gjør

13/04/2022 07:38

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook / South China Morning Post
Foto: Facebook / South China Morning Post
En viral video viser en bestefar som trosser sin gamle og sviktende kropp for å komme til redning av sine barnebarn.

En eldre kinesisk mann blir for tiden hyllet på sosiale medier etter at et klipp fra et overvåkningskamera som fanget hans heroiske handling ble delt.

Videoen viser den eldre herren som trosser sin sviktende kropp og risikerer sitt eget liv da han kastet seg inn i en isete innsjø 26. mars i år for å redde sitt ett år gamle barnebarn fra å drukne.

Videoen er delt på Facebook av kinesiske medier South China Morning Post og kan sees nederst i artikkelen. 

I skrivende stund har avisens deling av videoen blitt sett mer enn 70.000 ganger på bare tre timer og har også fått rundt 2.000 'liker'.

Videoen forklarer at den eldre mannen satt og jobbet i oppkjørselen til sitt hjem mens hans to barnebarn lekte i nærheten.

Plutselig, i videoen, kan den eldre av de to barna høres ropende: «Bestefar! Hjelp! Skynd deg!» på kinesisk, og videoen viser den eldre herren som trosser sine svake ben, rushing opp og løper mot de to barna.

Det viser seg at et av barna - en ett år gammel jente - har falt inn i en isete innsjø, som er omtrent to meter dyp.

Til tross for sin syke helse og svake ben, nøler ikke bestefaren et sekund før han stuper i det iskalde vannet, hvor han klarer å holde jenta over vann, men har problemer med å stå opp på grunn av kulde og svake ben.

Heldigvis går forbipasserende raskt forbi, som hjelper både bestefaren og den lille jenta ut av sjøen.

«Jeg var den eneste personen rundt. Hvis jeg ikke hadde reddet henne, hvem ville det?» sa bestefaren etterpå om sin heroiske innsats.

Både den lille jenta og den eldre mannen kom til sykehuset etter hendelsen for å bli undersøkt, men er begge uskadd.

Artikellen fortsetter etter videoen

Siden videoen ble delt på sosiale medier, har bestefaren fått høy ros fra tusenvis av brukere, og man har skrevet: «En sann helt. Han reddet et liv uten å nøle. Selv om han har svake bein, løp han fort.»

En annen skrev også: "Dette er så rørende. Jeg er glad den eldre herren er trygg nå. Jeg ønsker ham et sunt og langt liv."