Barnestjerne snakker ut om traumene Disney har skapt hos ham

07/04/2022 09:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I et nytt intervju har Cole Sprouse åpnet opp om baksiden av medaljen ved å bli kjent som barn.

De fleste under 30 år har sikkert sett ham i rollen som Cody Martin i Disney-serien 'Zack and Cody's Sweet Hotel Life', og eldre generasjoner kjenner ham kanskje som Ross fra Friends' sønn, Ben, som han spilte i syv episoder av den verdensberømte serien.

Cole Sprouse har også spilt i en rekke andre filmer og TV-serier.

Han har blant annet dukket opp i et stort antall Disney-filmer og spinoff-serier, i tillegg til å ha spilt «Jughead Jones» i tenåringsserien «Riverdale».

Den 29 år gamle skuespilleren fikk sin første rolle før han lærte å gå da han som baby spilte i «Grace under Fire» fra 1993 til 1998.

Siden da har han og tvillingbroren Dylan Sprouse spilt i utallige filmer og TV-serier, og i et nytt intervju med The New York Times har han åpnet opp om baksiden av å bli født berømt. 

Han forklarte blant annet at han begynte å handle så tidlig at han «egentlig ikke hadde prøvd, som voksen, å tenke på om [han] virkelig likte å spille.»

Han forsikret imidlertid at han «virkelig elsker skuespillkunsten», men forklarte at han har et «komplisert forhold til kjendiskulturen».

Dette skyldes både konsekvensene som det å være kjent har hatt for ham, men spesielt også konsekvensene som det ifølge ham har for unge kvinner i bransjen.

Han forklarte dermed at han og Dylan umulig kan sammenligne sine erfaringer med erfaringer som de «unge kvinnene på kanalen [Disney Channel]» hadde.

Han forklarte: «[Kvinnene] ble så seksualisert fra en så tidligere alder enn min bror, og jeg at vi ikke kan sammenligne våre erfaringer. Og hver person som går gjennom det traumet har en unik opplevelse. Når vi snakker om at barnestjerner blir gale, glemmer vi å snakke om hvordan berømmelse er et traume.

29-åringen beskrev hvordan han selv var «voldsomt defensiv» mot alle som var ute etter de yngre kvinnene på kanalen fordi han ikke tror at menneskene bak kanalen «tilstrekkelig forsto menneskeheten i den opplevelsen og hva som skal til for å overvinne».

Han forklarte videre at han fortsatt har denne tildens, men at han har lært å skjule det bedre med alderen.