Barnesykehus saksøkt: 4-åring fikk ved et uhell utført en vasektomi

16/06/2022 10:47

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Familien gikk til søksmål etter at deres fire år gamle sønn ved et uhell fikk utført en vasektomi under operasjonen for å fjerne brokk i lysken.

Ifølge rettsdokumenter sitert av ABC13 kuttet Susan Jarosz guttens sædkanal - kanalen som bærer sæd ut av testiklene - da hun prøvde å fjerne brokk.

Foreldrene ble senere informert om feilen, samt om de mulige kortsiktige og langsiktige konsekvensene det vil få for sønnen, inkludert at han ble ufruktbar.

Familien saksøker nå Jarosz og Texas Children's Hospital for 3,5 millioner dollar, som er det maksimale beløpet som kan tildeles i en slik hendelse.

– Det er en sannsynlighet for at han kanskje må ty til behandling for å få barn. Dette er alle betraktninger som den typiske fireåringen ikke har, heter det i søksmålet, ifølge News Observer

Randy Sorrels, familiens advokat, fortalte Fox News at kirurgen ikke fulgte den normale prosedyren. 

"Standardprosedyren er å forstå anatomien riktig, og så kutter du. Jeg tror ikke kirurgen var helt sikker før han kuttet," sier han.

"Jeg har sett denne feilen skje i forskjellige tilfeller. Jeg har imidlertid aldri opplevd at en kirurg har kuttet sædlederen på en fireåring."

Familien frykter at den utilsiktede frisyren vil ha stor innvirkning på gutten og hans fremtidige partnere - så mye at de har valgt å være anonyme.

– Den verste langsiktige effekten er at det påvirker fireåringens reproduktive ness. Det vil mest sannsynlig kreve at han gjennomgår kunstige reproduktive prosedyrer, sier Sorrels.

Texas Children's Hospital har kunngjort at deres 'høyeste prioritet er pasientenes helse og velvære'.

De ønsker imidlertid ikke å kommentere den konkrete saken som følge av kravet om å ivareta pasientenes personvern.