Becca fikk forferdelige nyhet: "Jeg trodde hosten min var et ryggproblem - så fikk jeg to uker igjen å leve"

Privatfoto

Becca ble forferdelig sjokkeret da legene ga henne en diagnose.

Den 29 år gamle treningsentusiasten Becca Smith gikk til legen med hoste- og ryggsmerter, som hun trodde var en diskuskollaps, men det viste seg å være lungekreft.

Det skriver The Sun.

Les også

Læreren går inn i tomt klasserom og finner et brev på bordet: Da kan han ikke holde tårene tilbake

Hele sykdomsforløpet startet tilbake i slutten av 2019 da hun startet opp sitt eget yogastudio i Leeds. Allerede i januar 2020 begynte hun å oppleve sterke smerte og migrene. Hun stoppet med yoga og styrketrening på antagelsen om at hun hadde skadet ryggen.

Den personlige treneren så da flere fysioterapeuter, kiropraktorer og private helseleger - men hver gang kunne ingen gi henne et klart svar. Hun ble senere innlagt på sykehus etter å ha mistet synet for andre gang og trodde fortsatt at en diskuskollaps var skylden.

Men så ble hun verre og fikk pustevansker. Hun var koblet til en oksygenmaskin og hadde hele tiden isposer festet til hodet og klarte ikke å gå.

«Jeg husker at to leger kom til meg. De trakk gardinene, og jeg fikk en klump i magen. Jeg visste bare at noe var galt.»

Becca Smith ble deretter spurt om hun ville ha foreldrene sine til stede, men hun sa nei fordi hun aldri drømte at diagnosen ville være så sjokkerende.

Legene fortalte Becca Smith at hun hadde stadium fire lungekreft, og at det ikke var noe de kunne gjøre - det hadde spredt seg fra lungene til ryggraden og hjernen.

Her fikk hun beskjeden om at hun bare hadde to uker igjen å leve.

Heldigvis for Becca Smith har noe av behandlingen fungert og kreften har forlatt hjernen hennes, men en liten mengde sitter fortsatt i venstre lunge og ryggrad.

Men flere måneder etter diagnosen lever Becca Smith fortsatt og er tilbake i treningssenteret.

Les også

Heltemodig handling kan ha reddet flere liv: Låste selvmordsbomber inne i bilen og hoppet ut