"Bekymringsfulle" bilder av kong Charles' hender: Hva skjer her?

Foto: Twitter/The Royal Family

Det er flere "bekymringsfulle" bilder av kong Charles' hovne hender og fingre. Nå forklarer en lege hva som sannsynligvis er årsaken.

For noen dager siden ble han utropt til konge av Storbritannia, og dette har selvfølgelig betydd at internett er fylt med både gamle og nye bilder av kong Charles.

Les også

Nye detaljer: Derfor nåde ikke prins Harry frem i tide

Nå er det enda mer "bekymringsfulle" bilder av kong Charles hender og fingre. Dermed spekulerer mange på hvorfor hendene og fingrene hans er SÅ hovne.

En lege intervjuet av Daily Star krevde imidlertid ro.

Ifølge Dr Gareth Nye, førstelektor ved University of Chester, er det ikke noe alvorlig med kong Charles' hovne fingre og hender.

Foto: Twitter

Han sier at årsaken kan skyldes væskeopphopning (et såkalt ødem) i hender og fingre.

"Ødem er en tilstand der kroppen begynner å samle væske i lemmer, ofte i bena og anklene, men noen ganger også i fingrene, noe som får dem til å svulme opp," sier legen til Daily Star.

"Det er en utbredt tilstand som ofte rammer personer over 65 år, da kroppens evne til å kontrollere vannretensjon i kroppen påvirkes av alder," forklarer han.

Legen sier også at kong Charles selv kan teste om det er vannretensjon. Hvis han trykker på en finger det hovne området i 15 sekunder, vil et hull bli igjen i tilfelle av ødem.

En annen forklaring på tilstanden kan være revmatoid artritt, noe som også kan føre til at kroppens lemmer svulmer opp. Tilstanden er også vanlig blant eldre og påvirker spesielt fingrenes ledd.

"Fingrene blir ofte stive, såre og hovne, og selv om medisinering kan lindre smerten, kan hevelsen forbli," sier legen til britiske medier.

Kong Charles selv har aldri avslørt hva årsaken til de hovne fingrene er. Imidlertid har han tidligere beskrevet fingrene som "pølsefingre" i en kongelig biografi med tittelen "Charles, The Man Who Will Be King" av Howard Hodgson.

Les også

Snakker han om henne: La du merke til det?