Bestefar forlot gammel garasje etter hans død - familien åpnet port og fikk et sjokk

13/07/2021 11:25

Emma Sletta

Utland
Ingen i familien forventet at noe så verdifullt skulle gjemme seg i garasjen.

I en alder av 89 døde engelske Harold Carr, og etterlot seg en tilsynelatende beskjeden mengde arv. Familien regnet med at de ganske raskt kunne gjennomgå eiendelene hans og kaste det meste ut. Det skriver The Mirror.

Harold Carr var en tilbaketrukket og kjent som en eksentrisk mann som hadde samlet seg om ting. Hans store lidenskap var biler. Men ingen var egentlig klar over hva han holdt, selv om det ble ryktet at han eide en ettertraktet bil.

Det var Harolds niese og nevø som hadde ansvaret for å fikse den gamle mannens ramshackle garasje, som de regnet med inneholdt ubrukelige ting. Da de åpnet garasjeporten, fikk de livets overraskelse.

Det var en støvete sportsbil av det franske merket Bugatti. Men det var ikke en vanlig Bugatti. Det var kronjuvelen blant Bugattis for en Bugatti 57S Atalante.

Det var dette synet som møtte nevøen og niesen i garasjen.

– Det var litt av en legende at han eide en Bugatti, men ingen visste sikkert, og ingen av oss ante hvor mye det virkelig var verdt, sier Harolds nevø til The Mirror.

Vurderingen av den spesielle sportsbilen er et sted mellom 50 og 60 millioner kroner.

Harold Carrs Bugatti ble bare produsert i 43 eksemplarer og er derfor i en klasse av sitt slag. Den siste bilen til denne modellen ble satt inn i verden i 1937.

Bilens første eier var Francis Curzon, en velstående parlamentariker som spilte motorsport. Siden da ble det solgt flere ganger før det endte opp i garasjen til Harold Carr rundt 1955.

Sammen med den støvete Bugatti var også en klassisk Aston Martin, som også viste seg å være verdt mye - men ikke på nivå som Bugatti.

Familien fant også flere brev fra interesserte kjøpere som tilbyr enorme summer for å kjøpe Harold Carrs sjeldne biler.