Bestefar forlot gammel garasje etter hans død - familien åpnet porten og fikk et sjokk

21/11/2022 10:49

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Ingen i familien forventet at noe så verdifullt skulle gjemme seg i garasjen.

I en alder av 89 døde engelske Harold Carr, og etterlot seg en tilsynelatende beskjeden mengde arv. Familien regnet med at de kunne gå gjennom eiendelene hans ganske raskt og kaste de fleste av dem.

Det skriver The Mirror.

Harold Carr var eneboer og kjent som en eksentrisk mann som hadde samlet ting. Hans store lidenskap var biler. Men ingen visste egentlig hva han hadde, selv om det ryktes at han eide en ettertraktet bil.

Det var Harolds niese og nevø som hadde ansvaret for å fikse den gamle mannens falleferdige garasje, som de skjønte inneholdt ubrukelige ting. Da de åpnet garasjeporten, fikk de sitt livs overraskelse.

Det var en støvete sportsbil av det franske merket Bugatti. Men dette var ingen vanlig Bugatti. Det var kronjuvelen blant Bugattis, nemlig en Bugatti 57S Atalante.

Det var dette synet som møtte nevøen og niesen i garasjen.

Foto: Privat

"Det var litt av en legende at han eide en Bugatti, men ingen visste sikkert, og ingen av oss hadde noen anelse om hvor mye det virkelig var verdt," sa Harolds nevø til The Mirror.

Anslaget for den spesielle sportsbilen ligger et sted mellom 50 og 60 millioner danske kroner.

Harold Carrs Bugatti ble bare produsert i 43 eksemplarer og er derfor i en klasse for seg. Den siste bilen til denne modellen ble født i 1937.

Bilens første eier var Francis Curzon, som var en rik parlamentariker som praktiserte motorsport. Siden den gang ble den solgt flere ganger før den havnet i garasjen til Harold Carr rundt 1955.

Sammen med den støvete Bugatti sto også en klassisk Aston Martin, som også viste seg å være verdt mye - men ikke på nivå med Bugatti.

Familien fant også flere brev fra interesserte kjøpere som tilbød enorme mengder penger for å kjøpe Harold Carrs sjeldne biler.