Bestemor deler kommentarfeltet: Krever betaling for å ta vare på barnebarnet

31/01/2022 06:55

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hun har delt meningene med påstanden sin.

De fleste besteforeldre ser frem til å tilbringe mer tid med barnebarna sine, og derfor er de også ofte altid klare til å gå inn hvis de trenger å bli passet.

Men hvis bestemor og bestefar ennå ikke har pensjonert seg, er det ikke så lett.

Det er i det minste det Reddit-brukeren, iri_baker67, syntes.

Hun skriver at hun ble bedt av sin datteren om å sitte barnevakt for barnebarnet to til tre ganger i uken.

Dette betydde at hun ikke ville være i stand til å jobbe og derfor ville lide et økonomisk tap.

«Datteren min, som er 29 år gammel, har en 1 år gammel sønn. Men hun vil begynne å jobbe igjen.»

"Hun jobber nå fem dager i uken, omtrent syv til åtte timer om dagen, og hun spurte om jeg kunne passe sønnen hennes to eller tre dager i uken."

"Selvfølgelig er jeg åpen for å tilbringe tid med barnebarnet mitt, men jeg forklarte også at jeg ville ha 80 kr i timen for det - men hun fikk lønnen min presset litt ned fordi hun insisterte på at hun ikke hadde råd til det, selvom at hun tjener 146 kr i timen på jobben hennes."

«Jeg er ikke dagpleier. Jeg må også jobbe, og jeg tror hun bør forstå at jeg ofrer tid som jeg kan tilbringe andre steder. Selv om jeg jobber hjemmefra, er det ikke mulig for meg å jobbe og ta vare på barnet ditt samtidig.»

Hun sier det bare er to-tre dager i uken fordi mannens foreldre tar seg av resten av dagen. «Jeg elsker barnebarnet mitt, men som jeg forklarte, er jeg ikke barnepasser.»

Mange som leser historien på Reddit er overrasket over den arbeidende bestemorens lønnskrav og deler sin mening om den i kommentarene:

"Jeg tror ikke du liker barnet ditt og barnebarnet ditt særlig mye," skriver Reddit-bruker Livvylove.

"Hva i helvete? Det er greit å be om økonomisk kompensasjon, men å be om 80 kroner i timen når datteren din tjener 146 kroner i timen er ikke engang omtrentlig rettferdig. Du ber om mer enn halvparten av lønnen hennes! Hvis du ikke vil sitte barnevakt, bare si nei og ikke kom med dumme unnskyldninger», skrev KingofChing i innlegget.

«Det er barnebarnet ditt. Kanskje de andre besteforeldrene burde ta seg av det, og så er du bestemoren som bare ser barnebarnet sitt på bursdager og ferier ... Hvis du er heldig!», legger en tredje Reddit-bruker til.