Bill Gates har hatt et «tøft» år

13/12/2021 09:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En av verdens rikeste menn, Bill Gates, har åpnet opp i et nytt blogginnlegg om at han har hatt et uvanlig "tøft" år, men dette skyldes ikke bare korona.

Teknologigiganten Microsofts grunnlegger og en av verdens rikeste menn, Bill Gates, har åpnet opp i et nytt blogginnlegg som han mener det siste året eller så har vært "tøft" – det skriver som Ladbible

De fleste av oss vil nok være enige med Gates om at det siste året, om ikke de siste to årene, har vært tøffere enn vanlig på grunn av den overordnede koronapandemien som bare fortsetter å blusse opp.

Gates klandrer koronapandemien, men den viktigste grunnen til at han synes det har vært et tøft år, og hovedtemaet i blogginnlegget er den 66 år gamle multibillionærens skilsmisse fra sin kone, Melinda Gates.

Gates sier at det siste året har vært det "mest uvanlige og vanskelige" året i livet hans. I innlegget erkjenner han imidlertid at alle andre også har hatt det vanskelig, da vi alle har måttet «tilpasse oss en «ny normal» på grunn av koronapandemien.

Gates og Melinda hadde vært gift i 27 år og har tre barn sammen. De kunngjorde skilsmissen på Twitter i juli 2021 og ble offisielt skilt i august.

I innlegget skriver Gates at skilsmisse- og koronapandemien førte til at han tilbrakte mye tid på nettet og alene, i intervaller "helt uten ansikt til ansikt sosial interaksjon". Han skrev også: "Det har vært en merkelig og desorientert opplevelse. Min personlige verden har aldri følt seg mindre enn den gjorde de siste tolv månedene."

Gates utdyper at han og Melinda har klart å fortsette å jobbe sammen for å bygge et godt fundament, og at de nå har en god «arbeidsrytme» sammen.

I innlegget på Twitter som kunngjorde skilsmissen, skrev de blant annet: «Vi [...] vil fortsette med vårt arbeid i organisasjonen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse som et par i neste fase av livet vårt.

«Organisasjonen» de refererer til er Bill og Melinda Gates Foundation, verdens største humanitære organisasjon, grunnlagt av Gates-paret i 2000. Organisasjonens hovedmål er å redusere ekstrem fattigdom i verden og forbedre grunnleggende helsetjenester i de fattigste landene i verden. 

Siden organisasjonen ble opprettet, har Gates donert flere milliarder dollar til veldedige formål relatert til organisasjonens arbeid, og det sies at Gates har donert omtrent 51% av sin totale formue over tid. Samtidig anses han å være den personen i verden som har donert mest penger til veldedighet.