Bisarr opplevelse: Angrepet av fugler

07/12/2021 09:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flyet fikk plutselig større problemer enn vanlig.

En flymotor på et fly fra budsjettflyselskapet Ryanair brast i flammer etter å ha kollidert med en flok av fugler i Italia.

Blodige bilder viser ettervirkningene av fugleangrepet da flyet kom ned på jorden igjen på Bolognas Marconi flyplass.

Forskrekkede tilskuere filmet en brann som sprutet ut av højre motor like før landing.

Pilotene klarte å lande flyet trygt til tross for at fuglene krasjet inn i flight FR1194.

Det ble ikke meldt om personskader i hendelsen rundt klokken 23.30 onsdag 24. november. Motoren antas imidlertid å ha sluttet å fungere etter at et ukjent antall fugler traff den under den siste tilnærmingen.

Grafiske bilder viser rester av dyrene med manglende fjær synlige på det skadede planet. De viste også restene av de dømte fuglene som tetter motorturbinene, med fjær og biter av fuglekropper pusset over flyets skroget.

Pilotene på Boeing 737-800 landet relativt jevnt til tross for at motoren stoppet, melder lokale medier. Etter at flyet stoppet på asfalten, antydet en inspeksjon at venstre motor også hadde blitt truffet.

Ryanair mener bilder som sirkulerer på sosiale medier og i andre rapporter som viser hva som ser ut til å være blod og innvoller på frontruten er falske.

Men bildet ble tvitret av Dr. Bob Baron, president og administrerende direktør i aviation consulting group.

En talsmann for Ryanair sa til Metro:

"Flight FR1194 fra London Stansted til Bologna 24. November. Mannskapet på dette flyet gjorde en fantastisk jobb med å lande flyet trygt, holde passasjerene informert og sikre at passasjerene ankom trygt og i tide.

Fuglekrasjer er relativt vanlige i flyreiser, men fører sjelden til å sette flyet og passasjerene i fare, slik det nesten var tilfelle her.

Se bildene fra episoden her: https://metro.co.uk/2021/11/30/flames-shoot-from-ryanair-plane-after-it-...